СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА КАРНЕВАЛ И РАГБИ СЕДАМ СПЕКАКЛ У ВЕЛИНТОНУ

КАПИТЕНИ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА УЧЕСНИЦА
КАПИТЕНИ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА УЧЕСНИЦА

Рано ујутро по централоевропском времену, тачније један сат после поноћи у главном граду Новог Зеланда почеће дводневни турнир, пети у сезони Светске серије Међународног рагби бодра у рагбију седам. Титулу шампиона Велингтона ове године бране Енглези који су лане у финалу савладали Кенију 24:19 а највећи конкуренти, поред домаћих Ол блкеса за одбрану трофеја биће им тренутно први у генералном пласману Јужноафриканци и Фиџи.

Велингтон севнс је дефинитвно највећи рагби догађај у земљи светских шампиона и једно од највећих дешавања у Аотеарои генерално. Турнир у престоници Новог Зеланда поред врхунског рагби седам спектакла постао је чувен и по самој атосфери не само на трибинама Регионалног стадиона већ и у самом граду која сме да се усуди да се пореди са оном лудилом у Рију де Жанеиру. Готово да нема особе која ће доћи на велелепно спортско здање смештено на обалама Велингтона а да није маскирано или у неком костиму. Дани би се могли посветити описивању атмосфере као и за оно што се вића на самом терену за игру.

АТМОСФЕРА НА ТРИБИНАМА
АТМОСФЕРА НА ТРИБИНАМА

Лане Кенија је све иненадила избацивши Ол блексе тријумфом 19:14 у полуфиналу, чиме је изазвала поштовање и аплаузе родољубне публике каква је новозеландска када се ради о било ком коду рагбија.

До сада, ове сезоне Блицбоке су показале највише што се и осликава на тренутно стање на табели у генералном пласману али само један бод их дели од домаћина турнира и у случају да остваре бољи учинак на свом терену од Јужне Африке изабраници Гордона Тиџинса ће переузети прво место.

Момак о коме сви на Новон Зеланду причају и који због са проблема са визом пре две недеље није могао да отпутује у Сједињене Америчке Државе и у Лас Вегасу одигра прву утакмицу у легендарном црном дресу прилику за деби у репрезентацији имаће управо у Велингтону.

ТО ЈЕ МОМАК О КОМЕ СЕ ПРИЧА И МНОГО ОЧЕКУЈЕ: Акира Иоане у продору на средњошколској утакмици петнаестице
ТО ЈЕ МОМАК О КОМЕ СЕ ПРИЧА И МНОГО ОЧЕКУЈЕ: Акира Иоане у продору на средњошколској утакмици петнаестице

Акира Иоане, тинјеџер који је буквално директно из средњошколске клупе прешао у тим Ол блекса биће у прилици да стекне славу данас и сутра ако покаже у пуној мери таленат који се толико спомиње. Добра вест за све љубитеље Новозеланђана је да ће поново у комбинацији за састав бити и Томаси Цама.

Претпрошлог викенда у Граду греха Кадана је била права сензација заузевши, за њихове сандарде, изузетно високо четврто место и апсолутно нема разлога да се неочекује изенађујућа бомба попут северноамеричке пре две недеље у Лас Вегасу да потресе рагби седам дешавање у Велингтону у следећа два дана.

ГЕНЕРАЛНИ ПЛАСМАН

[table “26” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.