СЕДМИЧАРИ СРБИЈЕ И ХРВАТСКЕ НА ЕВРОПСКОЈ СЕДМИЦИ У БЕЛГИЈИ

ДЕТАЉ СА СУСРЕТА ОРЛОВА И ШАХОВНИЧАРА: Иван Пирковић (горе) и Борис Мартић у дуелу са Домиником Драженовићем и Ником Јуришићем. ФОТО: архива РАГБИ ОЗОНА
ДЕТАЉ СА СУСРЕТА ОРЛОВА И ШАХОВНИЧАРА: Иван Пирковић (горе) и Борис Мартић у дуелу са Домиником Драженовићем и Ником Јуришићем. ФОТО: архива РАГБИ ОЗОНА

У главном граду Белгије сутра и прекосутра ће се играти други турнир дивизије  А Европског првенства у рагбију седам под окриљем ФИРА АРЕ где ће репрезентација Србија покушати да опстане у душтву а селекција Хрватске да поправи учинак са првог скупа седмичара одржаном у Израелу првог викенда јуна.

Орлови и Шаховничари ће као и у Нетањи бити у истој групи – групи А где су још поред домаћина турнира Молдавија, Данска и Шведска. Обзиром на противнике и учинак из Израела када су такмичење завршили на последњем месту, рагбисти Србије ће највероватније испасти из дивизије А европског првенства.

Победа изабраника Марка Капора се можда може очекивати у дуелу са Молдавијом и евентуално са Хрватском. У Брислеу ће бити лепа прилика да се “врати дуг” Данцима за понижавајући пораз у оквиру Купа европских нација када су Викинзи декласирали Србију у Одензеу 38:0. Против Швеђана и Белгијанаца сматраће се успех ако се извуче частан пораз.

Најбоље би било да нас Орлови све пријатно изненаде, направе чудо и остану у дивизији у коју су се пласирали пре две године и тиме направили највећи успех српског рагбија седам.

One Reply to “СЕДМИЧАРИ СРБИЈЕ И ХРВАТСКЕ НА ЕВРОПСКОЈ СЕДМИЦИ У БЕЛГИЈИ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.