СКУП СТАРИХ ЗНАЛАЦА У СТАРЧЕВУ

ПРОШЛОГОДИШЊИ ДЕТАЉ: заједничка слика ветерана Борца (црвени дресови) и Динама
ПРОШЛОГОДИШЊИ ДЕТАЉ: заједничка слика ветерана Борца (црвени дресови) и Динама

У склопу манифестације Дани дружења на терену стадиона Фудбалког клуба Борац у Старчеву сутра ће се одржати Ветерански рагби турнир Борац Старчево, где ће се окупити ветерани Рагби клуба Борац и Динама а локални каратер догађаја “поквариће” гости из Београда, односно старе куке Балканског Комарца док ће Нишлије и Крушевљани у комбинованом саставу бранити част јужне Србије. Скуп играча је заказан за 15 сати а сат касније почиње турнир.

Дуели ветерана Старчева и Панчева, тачније Борца и Динама већ су постали традиција обзиром да се од 2009. редовно одржавају. Прошле године домаћини су одлучили све то дигну на виши ниво и организовали први турнир на којем су ветерани Панчева освојили пехар али и први пут остварили победу против вршњака из Старчева.

ДЕТАЉ С ДУЕЛА ВЕТЕРАНА КОМАРЦА И БОРЦА
ДЕТАЉ С ДУЕЛА ВЕТЕРАНА КОМАРЦА И БОРЦА

Радивој Ћосић, бивши првотимац Борца и Динама али још увек, итекако активан, који учествује у организацији догађаја позвао је све љубитеље рагбија и њихове пријатеље да ако су у могућности, сутра посете Старчево:

После година играња пријатељских мечева са Панчевцима учинило нам се да не би било лоше да организујемо турнир и лане се испоставило да је то био добар потез. Ове године туриир ће бити већи, биће више учесника и сви смо нестрпљиви да видимо како ће све то сутра изгледати – рекао је Ћосић, познатији као Ћоле.

Обзиром на број пријављених екипа и учесника Ветерански рагби турнир Борац Старчево ће бити највећи ветерански турнир у Србији. Наравно, на оваквим скуповима резултат је у другом плану а акценат је на дружењу и лепом проводу. Да ће то тако заиста и бити, ако ништа друго, обећава нам цена пива од 100 динара за пола литре Лашког. Сви сте позвани!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.