СЛОВЕНЦИ БРАНЕ УГЛЕД БАЛКАНА

У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА МОНДИЈАЛ: рагбисти Словеније. ФОТО: Вида Хабјанић
У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА МОНДИЈАЛ: рагбисти Словеније. ФОТО: Вида Хабјанић

Рагбисти Словеније једини су са простора Балкана који су изборили квалификације за пласман на Светско првенство у Енглеској 2015. Сутра од 14 сати у Луксембургу на стадиону Жози Бартел Змајчеци ће покушати да савладају домаћу репрезентацију и приближе се корак ближе Мондијалу. У случају тријумфа Словенија би у следећем колу квалификација имала за противника селекцију Израела.

Систем квалификација за завршни турнир набољих екипа света је једноставан и игра се у оквиру Купа европских нација с тим да само победници група имају прилику да учествују у борби за одлазак у Енглеску.

Словенци су у овом случају имали среће. Првопласирана репрезентација у групи ц, дивизије 2 Купа европских нација је Кипар који је био убедљив у конкуренцији са Словенијом, Мађарском, Аустријом и Бугарском. У својој одличној серији, рачунајући и ону из групе ниже, изједначили су светски рекорд по броју везаних победа који су са 18 љубоморно чували Литванци.

Међутим, како Кипар није пуноправни члан Међународног рагби борда (IRB) њихово место у квалификацијама за Мондијал припало је друопласираној селекцији групе ц, дивизије 2 Купа европских нација, што је у овом случају Словенија. У сваком случају желимо им срећу на путу за Енглеску.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.