СМИТ ОСТАЈЕ ВЕРАН ХАЈЛЕНДЕРСИМА И ОЛ БЛКЕСИМА ЈОШ ДВЕ ГОДИНЕ

ПОТПИСАО ДВОГОДИШЊИ УГОВОР: Ерон Смит. ФОТО: Photosport
ПОТПИСАО ДВОГОДИШЊИ УГОВОР: Ерон Смит. ФОТО: Photosport

Деми Хајлендерса и репрезетнације Новог Зеланда Ерон Смит продужио је уговор са франшизом Супер рагбија и Ол блексима на две године чиме остаје веран екипи базираној у Данидену, оставља своје услуге на располагању државном тиму Аотеарое и кроз 2021.

Ерон Смит је са 82 утакмице за репрезентацију претекао рекорд Џастина Маршала по броју мечева на позицији демија у екипи Ол блекса за које је дебитовао 2012. За Хајлендерсе одиграо 129 сусрета у Супер рагбију и само је његов саиграч и презимењак али не и рођак, Бен Смит испред Ерона по броју утакмица за Брђане.

Ерон Смит је још један у низу од репрезентативца које је Нови Зеланд успео да задржи и спречи њихов одлазак у богате европске клубове уговором пред Светски куп који следи у Јапану. Пре демија Хајлендерса верност Ол блексима и после Мондијала су потврдили раније Ден Колс, Коди Тејлор, Џо Муди, Офа Ту` унгафаси, Скот Барет, Сем Кејн, Арди Савеа, Ти Џеј Перенара, Ентон Леинарт Браун, Дамиен Мек Кензи и Реико Иоане а Рагби савез Новог Зеланда се и даље труди да осигура останак и других врхунских играча пред неминовни егзодус који следи после Мондијала.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.