СОНИ БИЛ СПРЕМАН ЗА ДЕБИ У СЕДМИЦИ

ОВЕРИЋЕ И СЕДМИЦУ: Сони Бил Вилијамс у друштву Ардија Савее на трибинама Регионалног стадиона у Велингтону
ОВЕРИЋЕ И ОЛИМПИЈСКУ ДИСЦИПЛИНУ: Сони Бил Вилијамс у друштву Ардија Савее на трибинама Регионалног стадиона у Велингтону

Селектор репрезентације Новог Зеланда Гордон Тенџинс објавио је списак играча за трећи турнир Светске серије Светског рагбија, први у 2016. години, коме ће бити домаћин у Велингтону предстојећег викенда. У тиму ће бити петорица повратника и један дебитант који можда и најзвучније име у државној селекцији.

Момци из Блузса и Окланда Акира и Риеко Иоане постаће први пар браће који ће заједно играти на једном турниру. Пред њих у репрезентацију ће се вратити и њихов саиграч из Плаваца Бен Лам који је последњи пут играо за седмичаре Новог Зеланда на Играма Комонвелта 2014. у Глазгову. Прикључиће им се и млађи брат Џулијена, Адри Савеа из Хурикејнса и Курт Бејкер члан Хајлендерса, док је капитенска улога припала

Први пут ће се у олимпијској дисциплини на репрезентативном нивоу опробати Сони Бил Вилијамс. Највероватније једини разлог зашто је мулти талентовани спортиста, доказан у оба кода рагбија, намера да поред два злата са светски првенства дода и оно са Олимпијских игара у Рију где ће се игра са јајастом лоптом вратити у породицу олимпијских спортова управо седмицом.

Гордом Тенџинс се определио за следећи тим за турнир у Велингтону коју важи за највеђу рагби седам забаву на свету:

Курт Бејкер, Сем Диксон, Акира Иоане, Риеко Иоане, Гилс Кака, Бен Лам, Тим Микелсон, Аугустине Пулу, Арди Савеа, Риган Вер, Сони Бил Вилијамс, Џо Вебер.

Ол блекси су у групи А са Јужном Африком, Шкотском и Русијом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.