СТАРТУЈЕ КУП ЧЕТИРИ НАЦИЈЕ

ВЕЛИКО РИВАЛСТВО: Ол блекси изводе Хаку пред меч с Аустралијом
ВЕЛИКО РИВАЛСТВО: Ол блекси изводе Хаку пред меч с Аустралијом

На терену стадиона Аустралија у Сиднеју сутра пет минута после поднева окршајем Аустралије и Новог Зеланда стартоваће 17. издање најелитнијег репрезентативног такмичења јужне Земљине полулопте а самим тим и читаве планете. Валабиси у нову сезону Рагби првенства, односно Купа четири нације улазе са нови тренером на челу док ће Ол блекси покушати да крену у одбрану титуле јубиларним 100. тријумфом против најљућих противника. Послеподне припашће Јужној Африци и Аргентини које ће одмерити снаге на Сокер Ситију у Совету.

Нови Зеланд који је са десет освојених титула најуспешнија селекција Купа, сада, четири нације у јуриш на 11. кренуће у земљи кенгура где се и није најбоље провео на претходном гостовању. Дроп голом Данијела Картера Ол блекси су прошле године у Бризбејну избегли пораз и извукли реми чиме их је Аустралија спречила да изједначе светски рекорд од 18 узастопних победа постављен од стране Литваније.

Овога пута међу момцима у црним дресовима неће бити најбољег отварача света али се зато у тим враћа Ричард Мек Коув. Један играч не чини тим, поготово у рагбију али присуство капитена Новог Зеланда, односно његов повратак у државни тим додатно ће утицати на самопуздање саиграча.

После пораза од Британских и Ирских Лавова Роби Динс је поднео оставку а на месту селектора Аустралије га је заменио Јуан Мек Кензи. Сада већ бивши главни стратег Редса под чијом командом је франшиза из Бризбејна освојила Супер рагби 2011. одмах је позвао Квејда Купера којег је Динс од Мондијала на Новом Зеленду игнорисао. Десетка Редса поново у репрезентацији али ће дуел са Ол блексима започети на клупи. Народ каже да је свака промена позитивна а видећемо да ли ће то бити случај и са Валабисима са Мек Кензијем на челу.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА СПРИНГБОКСА И ПУМАСА
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА СПРИНГБОКСА И ПУМАСА

Лане се испоставило да прикључење Аргентине великој тројци био прави потез. Не само да се нису обрукали него су били и два пута екстремно близу победе. За мене лично, у првој утакмици Купа четири нације одиграној на тлу Аргентине, тачније у ремију 16:16 Пумаса и Спрингбокса у Мендози, видео сам најбруталнији рагби у последње време чиме су Јужноамериканци потврдили да им је место у елити.

У припремним окршајима одмерили су снаге са Њу Саут Велс Барберијансима. У првом окршају Аргентинци су тријумфовали 29:27 а у другом су просто декласирали ривала 58:12 што и не мора да буде наговешај нечега обзиром да је прави тест сутра попдне у предграђу Јоханезбурга са светским шампионима из 1995. и 2007.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.