СТАРТУЈЕ ТЕСТ СЕРИЈА ОЛ БЛЕЛКСА И ЛАЈОНСА

МНОГО ИСЧЕКИВАНИ ДУЕЛ
МНОГО ИСЧЕКИВАНИ ДУЕЛ

Прошло је три недеље од како су Британски и Ирски Лавови одиграли прву утакмицу у оквиру турнеје по Новом Зеланду. До сада су их имали пет и три победе, али оно што сви с нестрпљењем исчекују последњих 12 година је окршај са Ол блексима који је заказан да за данас на терену стадиона Иден парк у Окланду.

После драма око избора играла на обе стране, дошао је дан када ће исход првог теста дати  пресуду који је од селектора био управу.

По првим утакмицама које су Лајонси одиграли, претпостављало се да ће их Нови Зеланд прегазити као плитак поток. Међутим, последње недеље, гости су први пут на овом гостовању везали две победе, и то доста убедљиве. Претходне суботе у Роторуи  су савладали Маори Ол блексе 32:10 док су три дана касније и Чифси страдали у Хамилтону 34:6 што је улило наду и веру навијачима Лавова не само дасе неће обрукати против Ол блекса, већ да се могу надати и победи, па можда и освајању серије.

Иначе, ово је 12 гостовање Британских и Ирских Лавова Новом Зеланду од 1904. када су их први пут посетили. Одиграно је укупно 38 тестова од којих 29 Ол блекси решили у своју корист.

Последњи пут две стране су укрстиле копља 9. јула 2005. и момци у црном су славили 38:15.

У убедљивој победи протеклог викенда против Самое, Новозеланђани су постали први на свету који су укупо до сада постигли преко 13.000 поена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.