СТИЛЕРСИ УБЕДЉИВОМ ПОБЕДОМ ПРОТИВ ТАРАНАКИЈА ОДБРАНИЛИ РЕНФУРЛИ ШИЛД

СТРЕЛАЦ ЈЕДНОГ ОД ШЕСТ ЕСЕЈА ЗА КАУНТИСЕ: Џими Тупоу поентира против Таранакија
СТРЕЛАЦ ЈЕДНОГ ОД ШЕСТ ЕСЕЈА ЗА КАУНТИСЕ: Џими Тупоу поентира против Таранакија

Рагбисти Каунтис Манукауа постали су прва екипе која је ове сезоне успела да обрани Ренфурли Шилд. Стилерси јуче, последњег дана петог викенда Првенства провинција Новог Зеланда, односно ИТМ Купа, на терену стадиона Гроуверс у Пукекохи били убедљиви у дуелу са Таранакијем савладавши га 44:7 (25:0) чиме је ће Лог` о Вуд барем до суботе и шестог кола, када ће момци Тане Умаге играти локални дерби са Ваикатом, остати у Манукау. Интересантно је да управо Ваикато у рунди иза нас на свом терену у Хамилтону нанео први пораз Окланду победивши га 42:24 ()

Стилерси су задржали Ренфурли Шилд у свом поседу постигавши шест есеја од којих су два била дело Френка Халаија а по један Хике Елиота, Џимија Тупоуа, Кејна Хенсија и Рејнолда Ли Лоа чиме су узели пет бодова и преузели четврто место на табели Премијершип дивизије Првенства провинција Новог Зеланда. Све што су момци Таранакија, који су у овом колу због система такмичења одиграли две утакмице и у првој на свом терену победили Хоукс Беј 23:10, урадили против инспирисаних Каунтиса је било полагање левог стуба прве линије мелеа Карка Карлмајкла које је претворио Баудин Ваака.

С друге стране Хоукс Беј је у својој другој овонедељној утакмици забележио тијумф невероватним преокретом у окршају са Нортландом. Популарни Мегпајси су на полувремену сусрета били у заостатку 17 поена али су их у других 40. минута надокнадили и славили са 31:26. Нортланду је за утеха за пропуштеним остао бонус бод за пораз од седам и мање поена разлике захваљујучи којем су избегли последње место у Чемпионшип дивизији ИТМ Купа.

РЕЗУЛТАТИ ПЕТОГ КОЛА ПРВЕНСТВА ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА

Јуче:

ХОУКС БЕЈ – НОРТЛАНД 31:26 (6:23)

КАУНТИС МАНУКАУ – ТАРАНАКИ 44:7 (25:0)

Субота, 14. септембар:

КАНТЕРБЕРИ – ОТАГО 33:22 (15:13)

ВАИКАТО – ОКЛАНД 42:24 (28:12)

Петак, 13. септембар:

НОРТ ХАРБУР – ТАСМАН 23:12 (6:12)

МАНАВАТУ – САУТЛЕНД 27:17 (17:7)

Четвртак, 12. септембар:

ВЕЛИНГТОН – БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ 33:16 (20:6)

Среда, 11. септембар:

ТАРАНАКИ – ХОУКС БЕЈ 23:10 (20:6)

ТАБЕЛА ПРЕМИЈЕРШИП ДИВИЗИЈЕ ПОСЛЕ ПЕТОГ КОЛА

[table “62” not found /]

ТАБЕЛА ЧЕМПИОНШИП ДИВИЗИЈЕ ПОСЛЕ ПЕТОГ КОЛА

[table “63” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.