СУДИЈЕ ИЗБАЦУЈУ ФУДБАЛСКО ПОНАШАЊЕ СА МОНДИЈАЛА

УВОДИЋЕ РЕД: новозеландски судија Џејмс Полок на делу
УВОДИЋЕ РЕД: новозеландски судија Џејмс Полок на делу

Делиоци правде добили су веома јасна упутства пред Светско првенство у Енглеској. Како се наводи, најстрожије ће бити кажњавано, такозвано, фудбалско понашање, односно симулирање повреда или покушаја да се изврши било каква врста притиска на судију приликом доношења одлука. Казне ће ићи од жутог картона до суспензија, све у циљу очувања рагбија од прљавих утицаја.

Председник делегатске комисије Светског рагбија Џон Џефри рекао да је та организација неће имати милости према немилим иступима и додао:

Постоји, „култура“ која покушава да се увуче у наш спорт. Ја је зовем фудбалском културом симулирања, где се играчи расправљају са судијом, противницима и десило се већ пар пута, претварају се да су повређени – падају. Те појаве ћемо веома ригорозно санкционисати. Врло је важно да сачувамо наше вредности и судије су добиле јасне инструкције да се брутално односе са таквим појавама – изјавио је бивши репрезентативац Шкотске и фармер Џон Џефри.

У ИГРАЧКИМ ДАНИМА: Џон Џефри
У ИГРАЧКИМ ДАНИМА: Џон Џефри

Председник делегатске комисије Светског рагбија је рекао да је део те културе, фудбалске, како ју је он назвао, покушаји вршења притисака на судије приликом доношења одлуке, да би се евентуално извукао жељени исход. Те појаве ће се на Мондијалу у Енглеској моментално кажњавати жутим картоном.

Џон Џефри је изнео још једну новину пред Светско првенство које почиње у петак увече:

Играчи који буду хватали противника за врат приликом чишћења рака, аутоматски ће добити црвени картон – јасан је био некадашњи затворени крилни играч треће линије мелеа Шкота.

Ако судијама промакне неки детаљ, дисциплински комесари који ће директно преко телевизијске технологије Око соколово пратити мечеве, имаће право да те детаље предочи делиоцима правде.

У сваком случају, одлична одлука званичника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.