ТАРАНАКИ ИЗНЕНАДИО ОКЛАНД

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ТАРАНАКИЈА И ОКЛАНДА
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ТАРАНАКИЈА И ОКЛАНДА

У мечу трећег дана седмог викенда Првенства провинција Новог Зеланда Таранаки је у Њу Плимуту успео да изненади фаворизовани Окланд савладавши га 35:22 (22:9). Дан раније Беф оф Пленти је претрпео и седми пораз у сезони. На домаћем терену у Маунт Маунгануију Стимерси су изгубили од Нортланда 30:27 (17:14).

Таранаки је захваљујући тријумфу али и поразу Кантерберија у среду увече, заузео, макар до недеље када ће Кантерберијанери поново играти, прво место на табели Премијершипа. Без обзира шта се деси у последња два кола, црно – наранџасти ће имати место обезбеђено у полуфиналу.

Бонус бод Таранакију донео је Чали Нгати доневши четврти есеј својој екипи на мечу. Момци из највећег града Новог Зеланда успели само једном да положе лопту иза противничке гол линије преко Џорџа Моале док је Герет Аскомб постигао преосталих 17 поена трансформисавши есеј крила и из пет казнених удараца.

Беј оф Пленти је од готовог направио вересију. Стимерси имали предност 13 минута пре краја меча али су дозволили првом центру Нортланда Ворену Дану да полагањем обезбеди претварање Латиумеу Фосити за изједначење. Резервиста је био прецизан и из казне два минута пре последњег звиждука судије чиме су Северњаци извојевали тријумф 30:27 (17:14).

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ СЕДМОГ КОЛА  ПРВЕНСТВА ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА

Среда:

НОРТ ХАБУР – КАНТЕРБЕРИ 29:24 (19:14)

Јуче:

БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ – НОРТЛАНД 27:30 (14:17)

Данас:

ТАРАНАКИ – ОКЛАНД 35:22 (22:9)

Сутра:

ВАИКАТО – МАНАВАТУ

КАУНТИС МАНУКАУ – ВЕЛИНГТОН

НОРТ ХАБУР – ХОУКС БЕЈ

Недеља, 28. септембар:

ТАСМАН – ОТАГО

КАНТЕРБЕРИ – САУТЛЕНД

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.