ТАСМАН И ХОУКС БЕЈ ЗА ПЛАСМАН У ПРЕМИЈЕРШИП ИТМ КУПА

ОВОГ ПУТА У ДУЕЛУ ЗА ПРОЛАЗАК У ЕЛИТУ: рагбиста Тасмана Џо Вилер у дуелу са момцима Хоукс Беја
ОВОГ ПУТА У ДУЕЛУ ЗА ПРОЛАЗАК У ЕЛИТУ: рагбиста Тасмана Џо Вилер у дуелу са момцима Хоукс Беја

Терен стадиона Трафаглар парк у Нелсону биће поприште финала Чемпионшип дивизије Првенства провинција Новог Зеланда у којем ће се за пласман у Премијершип ИТМ купа борити Тасман и Хоуккс Беј. Ово ће бити други сусрет две провинције на северу јужног острва где су укрстили копља и у петом колу лигашког дела првенства.  У вече суботе 22. септембра Макоси су савладали момке из Залива јастребова 18:9.

Вечерашњи окршај по локалном, нновозеландском времену, биће шести у историји две провинције. Тасман је до сада успео да оствари четири тријумфа док је Хоукс Беј два пута славио у дуелу са Макосима. Црно – бели су лигашки део такмичења завршили на трећем месту Чемпионшипа са шест победа и четири пораза. У полуфиналу пре пет дана су савладали Отаго 29:25 у Данидену на стадиону Форсајт Бар одкале смо Вас директно извештавали.

Тасман је пред нокаут фазу такмичења с пуним правом био на првом месту табеле Чемпионшип дивизије јер је имао учинак од осам тријумфа и свега две изгубљене утакмице. За вечерашњи меч су се изборили убедљивом победом 49:28 против Саутленда у полуфиналу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.