ТРИЈУМФОМ У ЛА ПЛАТИ НОВИ ЗЕЛАНД ЈОШ БЛИЖИ ОДБРАНИ ТИТУЛЕ

И ДАЉЕ БЕЗ ПОБЕДЕ ПРОТИВ ОЛ БЛЕКСА: Никоас Санчес у продору
И ДАЉЕ БЕЗ ПОБЕДЕ ПРОТИВ ОЛ БЛЕКСА: Никоас Санчес у продору

Убедљивијом игром у другом полувремену када су значајније успели да сломију отпор Аргентинаца, рагбисти Новог Зеланда су забележили и пети титрујумф у оквиру Купа четири нације. У последњој утакмици, петог, предпоследњег кола друштва елитних репрезентацја јужне хемисфере на колена су бацили и Пумасе савладавши их на терену стадиона Сијудад Дел Ла Плата 48:15 (11:9).

Аргентинци који су се и у претходним мечевима доказали свим ривалима како противник за поштовање, први дошли до вођства. Прекршај је направио Ендру Хор високо оборивши демија Мартина Ландаха а Никола Санчес није пропустио прилику да из казне упише прве поене.  Ол блекси су убрзо одговорили казненим ударцем Ерона Крудена за поравнање.

Николас Санчес је имао шансу да увећа предност из још једне казне али је био непрецизан, међутим, убрзо је исправио грешку за још једно вођство домаћих

Пумаси су наставили притисак на светске шампионе и али су браниоце трофеја у Купу четири нац.ије направили изврстну контру. Дошли су до лопте после високог шута Аргентинаца и одмах је проследили до Џулијена Савее који је прошао једног одбрамбеног играча и претрчао још четворицу у спринту од 60 метара и положио у сам угао.

СТРЕЛАЦ ПРВОГ ЕСЕЈА ЗА ОБ БЛЕКСЕ: Џулијен Савеа пред полагање
СТРЕЛАЦ ПРВОГ ЕСЕЈА ЗА ОБ БЛЕКСЕ: Џулијен Савеа пред полагање

Да још увек имају фудбалску навијачку културу Аргентинци су демонстрирали приликом извођења трансформације Ерона Крудена када су га ометали ласером. Јако Пајпер је дозволио отварачу да поново изведе ударац али је Круден и из другог покушаја за претварање био непрецизан.

Санчес је девет минута пред крај првог полувремена казном смашио заостатак за ривалом на 11:9

На самом старту другог полувремена домаћини су начинили почетничку грешку јер је Хуан Мартин Хернандес испуцао лопту директно у аут из почетног ударца. Међутим, доминантим скрамом издејствовали су још један казнени ударац који је Марсело Бош прецизно извео са половине терена за ново вођство Пумаса.

Ипак, готово одмах у наставку Ерон Круден је вратио предност Ол блексима из још једне сигурне казне а увећао је Сем Кејн есејеим. После више фаза у којима су гости развили одбрану са једне стране терена до друге, лопта је стиггла на позицију крила на којој се нашао крилни треће линије скрама и положио.

ДОКУСУРИО ПУМАСЕ СА ДВА ЕСЕЈА: Бен Смит
ДОКУСУРИО ПУМАСЕ СА ДВА ЕСЕЈА: Бен Смит

Нешто касније ремек дело Ол блекса чиме су показали зашто су најбољи тим на свету. Из аута акција се нставила кроз дијагоналу где је стигла до Ма` ае Нонуа који је направио простор лажним пасом за Бена Смита. Крило је у пуном трку налетело на лопту и неометано истрчао до статива где је положило.

У самој завршници Новозеланђани су у неколико ситуација одбили прилику да шутевима из казне повећају предност јер ми је био неопходан још један есеј за бонус поен како би што спокојније следеће суботе отишли на гостовање Јужној Африци.

Што су наумили то су и остварили. После још једног добро изведеног аута направили су пар фаза раковима пре него што је лопта поново дошла до Бена Смита. Крило се ослободило противника који су му се нашли на путу и поново положио између статива, што је још једном олакшало трансформацију. Овог пута Баудену Барету који је раније заменио Ерона Крудена на позицији отварача.

АРГЕНТИНА – НОВИ ЗЕЛАНД15 :48 (9:11)

Стадион Сијудад Де Ла Плата

Гледалаца: 40.000

Главни судија: Јако Пајпер (Јужна Африка)

Помоћници: Вејн Барнс (Енглеска), Леитон Хоџ (Велс)

Судија у ТВ студију: Деон Ван Бломстејн (Јужна Африка)

АРГЕНТИНА: Маркос Ајерца, Еусебио Гинасу, Хуан Фигаљо, Хулио Фариас Кабељо, Патрисио Албасете, Хуан Мартин Фернандез Лобе, Пабло Матера, Хуан Мануел Легиземон, Мартин Ландахо, Николас Санчес, Хуан Имхоф, Сантјаго Фернандес, Марсело Бош, Лукас Гонсалес Аморосино, Хуан Мартин Хернандес

Аугустин Креви, Нахуел Лобо, Хуан Пабло Орладини, Мариано Галарза, Бенџамин Макоме, Томас Кубели, Фелипе Контепоми, Хорацио Агуља

КАЗНЕ: Николас Санчес (9`, 16`, 31`, 64`), Марсело Бош (44`)

НОВИ ЗЕЛАНД: Тони Вудкок, Ендру Хор, Овен Френкс, Броди Реталик, Самјуел Вајтлок, Лиам Месам, Сем Кејн, Керијан Рид, Ерон Смит, Ерон Круден, Џулијен Савеа, Ма` а Нону, Конрад Смит, Бен Смит, Израел Даг

Кевин Меаламу,Вајат Крокет, Чарли Фаумуина, Џереми Траш, Стивен Луатуа, Тавера Кер Барлоу, Бауден Берит, Чарли Пиутау

ЕСЕЈИ: Џулијен Савеа (23`), Сем Кејн (52`), Бен Смит (56`, 79`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ерон Круден (56`), Бауден Барет (80`)

КАЗНЕ: Ерон Круден (13`, 28`, 46`)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.