ТРИЈУМФ ХАЈЛЕНДЕРСА, ДЕРБИ У КОЛА ТИМАРУУ

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ОКРШАЈА БУЛСА И КРУСЕЈДЕРСА: Керијан Рид, сада капитен Крсташа, у продору против Бикова.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ОКРШАЈА БУЛСА И КРУСЕЈДЕРСА: Керијан Рид (с лоптом), сада капитен Крсташа, у продору против Бикова.

Утакмицом у Данедину на стадиону Карисброк у којој су Хајлендерси савладали Читасе из Бломфонтејна 24:21 (17:14) почело је осмо коло Супер 15 рагбија. Сутра се ће се играти преосталих пет мечева али све очи биће упрте у терен стадиона Фрејзер парк у Тимаруу где ће Крусејдерси у дербију осме рунде дочекати Булсе

До пете победе у сезони, друге за редом, Хајлендерси су дошли по највише захваљујући Адаму Томпсону. Крилни играч треће линије мела постигао је два есеја док је трећи био дело Кендрика Лина. Колин Слејд је био успешан из из трансформација а пресудну превагу на сусрету била је казна отварача домаћина јер су гости из Блумфонтејна такође имали три полагања и три претварања.

СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА ЗА ХАЈЛЕНДЕРСЕ: Адам Томпсон.
СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА ЗА ХАЈЛЕНДЕРСЕ: Адам Томпсон.

Сутра ујутро копља ће укрстити екипе које су поделиле последњих шест титула Супер рагбија. Булси су као победници из претходна три сусрета изашли победоносно али су сва три меча одиграна у Јужној Африци. Овај ће бити прво гостовање шампиона Супер 15 Кусејдерсима од 2008. Ако је судити по традици Крсташи су фаворити јер ни једна јужноафричка екипа није успела у последњих десет година да их победи на новозеландском тлу.

У тиму из Кантерберија дошло је до две промене. Креатора игре Данијела Картера због повреде задње ложе замениће Мет Берквист док ће место играча друге линије Сема Вајтлока који је покидао лигаменте скочног зглоба леве ноге попунити ветеран Крис Џек. Булси из Преторије у пуном саставу супроставиће се најтрофејнијој екипи Супер рагбија.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА БУЛС И КРУСЕЈДЕРСА: Бред Торн у контакту с Булсима.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА БУЛС И КРУСЕЈДЕРСА: Бред Торн у контакту с Булсима.

У Камбери одиграће се меч великана који су досадашњим учинком далеко од старог сјаја јер домаћи Брамбиси као и Хурекејнси имају само по једну победу. Нови пораз значајно би удаљио оба тима од плеј офа тако да ће бити интересантно видети ко ће доћи до четири бода у главном граду Аустралије.

У Перту Вестерн Форс дочекаће Њу Саут Велс Варатасе и по свему виђеном у првих седам кола најјачег регионалног такмичења јужне хемисфере момци из Сиднеја су фаворити али обзиром да се ради о дербију Озија можда домаћини изненаде госте и спрече их у остваривању пете победе.

КАПИТЕН ОЛУЈНИКА У АКЦИЈИ: Жан Де Вилијерс у продору.
КАПИТЕН ОЛУЈНИКА У АКЦИЈИ: Жан Де Вилијерс у продору.

Стормерси који су за сада једини без пораза мораће жестоко да се потруде да такви и остану јер им Кејп Таун долазе Редси. Представници Квинсленда једини меч су згубили крајем јанура у оквиру другог кола и сигурно је да жарко желе да прекину победноносни низ Олујника.

У јужноафричком дуелу који ће се одиграти у Дурбану јасно је да се веће шансе дају домаћим Шарксима пред утакмицу са Лајонсима. Међутим и поред шест изгубљених утакмица у седам кола тим из Јоханезбурга је приказао солидну игру што им даје за право да се надају макар боду који се добија за пораз мањи од седам поена разлке.

РЕЗУЛТАТИ И РАСПОРЕД УТАКМИЦА ОСМОГ КОЛА

ХАЈЛЕНДЕРС – ЧИТАС 24:21 (17:14)

Сутра:

КРУСЕЈДЕРС – БУЛС

БРАМБИС – ХУРЕКЕЈНС

ВЕСТЕРН ФОРС – ВАРАТАС

СТОРМЕРС – РЕДС

ШАРКС – ЛАЈОНС

БЛУЗС, ЧИФС и РЕБЕЛС су слободни у осмом колу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.