ТРИ МЕЧА НА ПРОГРАМУ БАЛКАНИКЕ

У ПОТРАЗИ ЗА ПРВОМ ПОБЕДОМ У БАЛКАНСКО ДУНАВСКООМ ПРВЕНСТВУ: Марко Вуковић предводи напад Београдског рагби клуба. ФОТО: Берислав Рожман.
У ПОТРАЗИ ЗА ПРВОМ ПОБЕДОМ У БАЛКАНСКО ДУНАВСКОМ ПРВЕНСТВУ: Марко Вуковић предводи напад Београдског рагби клуба. ФОТО: Берислав Рожман.

Утакмицама другог кола у групама А и Б, сутра се наставља Балканско дунавско првенство. На Ади Циганлији Београдски рагби клуб поделиће мегдан с Витезеком из Естергома. У Сплиту ће Нада укрстити копља са Загребом док ће у хрватској пресоници Младости гостовати Челик из Зенице. Сва три меча почињу у 15 сати.

Шампион Мађарске протеклог викенда поражен је од Наде на свом терену и дефинитвно ће желети да се искупи против Џивџана. БРК је екипа чију већину чине момци од 20 и мање година с пар искуснијих играча али оно што их чини опасним је чињеница да су дуго на окупу, што у клубу што у млађим репрезентативним селекцијама Србије.

ЗАГРЕБ ПОНОВО НА ИСКУШЕЊУ: Миливој Крамаћић у продору против Наде. ФОТО: Берислав Рожман.
ЗАГРЕБ ПОНОВО НА ИСКУШЕЊУ: Миливој Крамаћић у продору против Наде. ФОТО: Берислав Рожман.

На Старом плацу у граду под Марјаном одиграће се реприза финала прошлосезонског Првенства Хрватске. Нада је и пред овај сусрет са Загребом фаворит а на Лавовима је да то демантују.

Младост ће на свом Кртичњаку покушати да забележи другу победу у Балканско – дунавском првенству у окршајем са Зеничанима. Челик је још увек неприкосновен у Босни и Херцеговини и такође је попут сутрашњег ривала у првом колу забележио тријумф.

Било је предвиђено да се у суботу одигра још један сусрет у оквиру групе Б. Међутим, Донау Пиратен из Беча је отказао долазак у Београд. Утакмица ће бити регистрована службеним резултатом 20:0 за Победник.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.