ТУИЛАГИ ПРОПУШТА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

НЕЋЕ ГА БИТИ НА МОНДИЈАЛУ: Ману Самоа Туилаги у рукама Ол блекса
НЕЋЕ ГА БИТИ НА МОНДИЈАЛУ: Ману Самоа Туилаги у рукама Ол блекса

Како наводи британски Тајмс, продорни центар Енглеске  Ману Самоа Туилаги пропустиће Светско првенство. Првотимац Лестер Тајгерса је водио трку са временом како би се на време опоравио од повреде и доказао физичку спремност за напоре који следе али Ману Самоа Туилаги признао да је напао полицајца и због учињеног дела изостаће из државног тима Енглеске за Светско првенство.

Рагби савез Енглеске и Лестер Тајгерси су у петак издали следеће саопштење:

Рагби савез Енглеске и Лестер Тајгерси су предузели мере против Мануа Туилагија након његове осуде по три оптужбе за напад и једну за матeријалну штету. Туилаги је признао кривицу на Лестерском суду овде недеље и наређено му је да плати суду укупно 6 205 фунти на име казни, компензације и трошкова.

Главни тренер Енглеске Стјуарт Ланкастер је разговарао са Туилагијем и обавестио да, у светлу његовог понашања и осуде која је уследила, неће бити узет у обзир за енглески елитни том до јануара 2016.

Као узори и амбасадори наше игре, највиши стандарди у понашању се очекују од сваког играча Енглеске како на терену тако и ван њега – рекао је Ланкастер и наставио

– Причао сам са Мануом. Он разуме и прихвата и озбиљност оптужби за које је признао кривицу и последице које је његово понашање имало на клуб , земљу и игру у целини. Eнглеска ће наставити да сарађује са Лестер Тајгерсима и треба имати поверења у то да ће клуб наставити да подржава Мануа на прави начин.

Директор рагбија Лестер Тајгерса Ричард Кокерил је рекао:

Maну зна и прихвата своју одговорност и био је озбиљно кажњен искључењем из тима Енглеске а и клуб ће предузети интерне дисциплинске мере, мада немамо разумевања за његова дела у овом случају, Ману је младић који има добар пријем у јавности и добар је професионалац у врхунском окружењу. Он увек посвећује своје време навијачима, посебно младима, где год да иде, и у потпуности разуме улогу коју су обожаваоци имали у његовој каријери. Наставићемо да блиско сарађујемо по његовом повратку у пуну форму и радујемо се његовом повратку на терен у догледно време.

Сам Ману Самоа Туилаги је изјавио поводом изрицања пресуде и избацивањем из тима:

Преузимам пуну одговорност за своја дела и без резерве се извињавам свима укљученима у инцидент, Лестер Тајгерсима и Енглеској. Ово је нешто због чека се веома кајем и у потпуности прихватам казну коју ми је одредио суд. Клуб и Стјуарт су ме искрено подржавали и разумем и њихове казнене мере. Знам, као играч Енглеске, потребу да се понашам као добар узор. Веома сам разочаран што су моја дела разочарала толико много људи и само могу да се надам будућој шанси да се поново докажем.

Ману Самоа је најмлађи од седморо браће Туилаги који су сви прошли кроз редове Лестер Тајгерса. Остала браћа су сва играла за репрезентацију Самое док је он како тинејџер добио позив обзиром на дужину боравка у Енглеској, али претежно свом таленту, да заигра у дресу са Црвеном ружом на грудима.

Пре него што је постао репрезентативац, настали су проблеми јер боравио више у Британији него што су му услови визе у пасошу, тада самоанском, дозвољавали, односно, био не нелегално на тлу Енглеске. Када су Рагби савез и Лестер Тајгерси „испеглали“ ситуацију, заиграо је Енглеску на Светском првенству на Новом Зеланду 2011. И тада је правио сцене и кршио прописе понашања скоковима са јахте у океан.

НЕСТАШКО: Ману Самоа Туилаги набацује уши Дејвиду Камерону
НЕСТАШКО: Ману Самоа Туилаги набацује уши Дејвиду Камерону

Чувена је фотографија са премијером Велике Британике Дејвидом Камеруном када су се Британски и Ирски Лавови вратили са победоносне турне по Аустралији 2013. године. Испред Даунинг стрита број 10 центар Лавова, Енглеске и Лестера је направио уши првом човеку државе.

Инцидент и напад на полицајца је само још један у низу али који је прелио чашу. Ману Самое Туилагија неће бити на највећој сцени светског рагбија, у његовој „домовини“ у септембру и октобру где многи од Енглеске очекују да понови успех из 2003.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.