УКИНУТА СУСПЕНЗИЈА ФИЛИПСУ

САМО ДА МИ ЈЕ ДА СЕ ПОБИЈЕМ С НЕКИМ: Мајк Филипс.
САМО ДА МИ ЈЕ ДА СЕ С НЕКИМ ПОБИЈЕМ: Мајк Филипс.

Репрезентативац Оспрејса Мајк Филипс моћи ће да се врати у камп и да настави припреме националног тима за Светско првенство које ће се одиграти на Новом Зеланду, обзиром да му је Рагби савез Велса укинуо суспензију због инцидента у центру Кардифа средионом јуна изазваног од стране демија Змајева.

ОВАКО ЈЕ ПОЧЕЛО: Мајк Филпс на фотографији Демијена Броуда у препирци с обезбеђењем
ОВАКО ЈЕ ПОЧЕЛО: Мајк Филипс на фотографији Демијена Броуда у препирци с обезбеђењем

Случајни пролазник сликао је мобилним телефоном Мајка Филипса у раним јутарњим сатима како се распраља са избацивачима испред Мек Доналдса у улици Квинс у строгом центру главног града Велса. Демијен Броуд је овековечио и како обезбеђење савладава демија Британских и Ирских Лавова, каснији долазак полиције на лице места и одвођење сада већ бившег првотимца Оспрејса с лисицама на рукама.

Филипс који је` уговорио прелазак из франшизе Келтске лиге у екипу француског Топ 14 Бајон, био је под суспензиом свега две недеље што је изазвало револт јавности обзиром да је Мајк управо у том периоду био на одмору.

Мајк Филипс који је освојио Грен слем с Велсом у Купу шест нација 2008. године само је један у низу несташних момака у јату Змајева. Крајем априла Лондон Воспси су суспендовали Ендија Паувела због батинања у лондонском клубу Вокабаут док је власник Тулона Мурар Буђела отерао Гевина Хенсона из свог клуба због туче са тадашњим саиграчем Метом Хиџинком.

ОВАКО СЕ ЗАВРШИЛО: Мајк Филпс на фотографији Демијена Броуда у рукама обезбеђења.
ОВАКО СЕ ЗАВРШИЛО: Мајк Филпс на фотографији Демијена Броуда у рукама обезбеђења.

Поред овог Филипс је имао сличне испаде. Пре три године завршио је у болници после пребијања испред ноћног клуба у Мајл Лејну надомак Кардифа а 2009. године пуштен је из полицијске станице велшке престолнице уз велику кауцију због инцидента с возачем таксија.

Када се погледају сви инциденти репрезентативаца Велса који су и даље у националном тиму и којима се по ко зна који пут пружа „нова шанса“, поставља се питање да ли се Змајеви припремају за Светско првенство на Новом Зеланду или за формирање хулиганске „екипе“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.