ФРАНЦУЗИ БЕЗ ШАБАЛА, ЖУЗИОНА И ПУАТРЕНОА ПОЧИЊУ ПРИПРЕМЕ ЗА МОНДИЈАЛ

КО МЕ ВУКАО ЗА ЈЕЗИК: Себастиен Шабал, изостављен са списка репрезентативаца
КО МЕ ВУКАО ЗА ЈЕЗИК: Себастиен Шабал, изостављен са списка репрезентативаца

Селектор репрезентације Француске Марк Ливермон одредио 32 играча с којима ће започети припреме за Светско првенство на Новом Зеланду. Одмах је упало у око да на списку нема искуснијих појединаца попут Сенастијена Шабала, Јаника Жузиона и Клемона Пуатреноа док је поверење указано играчима који још увек муке муче с повредама.

Себастијен Шабал недавно је суспендован од челника француског првенства Топ 14 јер је у негативном контексту коментарисао судијске одлуке које су по његовом мишљењу ишле у прилог Кастру и Биарицу. Чеп треће линије Расинг Метроа један је од шесторице играча који нису добили позив за национални тим после пораза од Италије у Купу шест нација. Друга два звучнија имена рагбиста који по свему судећи неће бити учесници Мондијала на Новом Зеланду у септембру и октобру су првотимци Тулуза Јаник Жузион и Клемон Пуатрено.

ЈЕДИНИНА НОВОПРИДОШЛИЦА У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ ФРАНЦУСКЕ: Рафаел Лакафиа тампонира одбрану ла Рошела.
ЈЕДИНИНА НОВОПРИДОШЛИЦА У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ ФРАНЦУСКЕ: Рафаел Лакафиа тампонира одбрану ла Рошела.

Интересантно је да се Марк Ливемон одлучио да укаже поверење Орлиону Ружерију (тешка повреда скочног зглоба), Томасу Домигу (колено), Фабијен Барсела (Ахилова тетива), Димитрију Шаржревском (раме и Ахилова тетива) за које се још увек не зна прецизно кад би могли да се опораве од повреда док је трећелинијаш Биарица Рафаел Лакафиа једини играч који није осетио чари репрезентативног рагбија.

Селектор Галских петлова има прилику да утврди ко је кадар да представља Француску на Светском првенству до 22. августа када ће морати да се одлучи за 30 играча с којима ће покушати да се на Новом Зеланду домогне трофеја Вилијам Веб Елис.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.