ФРАНЦУСКА – ИРСКА, ДРУГИ ДЕО

ДУЕЛ КАПИТЕНА: Тери Дусотуа у контакту с Полом О` Конелом.
ДУЕЛ КАПИТЕНА: Тери Дусотуа у контакту с Полом О` Конелом.

Стад Франс у Сен Денију биће поприште битке Купа шест нација која је требала да се одржи пре три недеље али временски услови то нису дозволили. Триколори ће данас од 16 сати одмерити снаге Ирцима у заосталом мечу другог кола најпрестижнијех репрезентативног такмичења Старог континента.

Бес и очај, само те две речи могу да опишу атмосферу са трибина стадиона у предграђу Париза од 18. фебртура када су Французи и Ирци првобитно имали заказан „рандеву“. Екипе су биле на терену, оркестар је на центру спреман да одсвира химне али је енглески арбитар Дејв Пирсон коначно уочио да је терен залеђен и исувише опасан за игру.

РАЗЛОГ ЗА ОДЛАГАЊЕ: Смрзнути терен Стад Франса.
РАЗЛОГ ЗА ОДЛАГАЊЕ: Смрзнути терен Стад Франса.

Организатори су претходних недеља враћали новац за купљене карте али је то ипак била слаба утеха навијачима обе стране који су очекивали да виде своје љубимце на делу. Разумљиво, најозлојеђенији су Ирци који су џабе превалили пут али сигурно је да ће их и данас бити на Стад Франсу.

Французи су једина екипа поред Велас која остала у конкуренцији за Грен слем обзиром да имају две победе. Међутим тријумфи су били против Италије на домаћем терену и Шкотске која је поштено намучила изабранике Филипа Сент Андреа у Единбургу протеклог викенда а тим рагбиста са Смарагног острва важи за озбиљнијег и опаснијег противника.

Ирци су последњи пут славили на гостовању Триколорима пре 12 година. Тада је најзаслужнији за победу 27:25 био Брајан О` Дрискол који је постигао хет трик али момци у зеленом су од почетка такмичења без таличног капитена у чијој је улози сада Пол О` Конел а једни „преживели“ из тог меча је Ронан О` Гара који почиње утакмицу на клупи.

ТАБЕЛА КУПА ШЕСТ НАЦИЈА

[table “27” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.