ХАНСЕН САОПШТИО ТИМ ЗА ПРВИ ТЕСТ СА ЕНГЛЕСКОМ


ОЛ БЛЕКСИ ИЗВОДЕ ХАКУ ПРЕД ЕНГЛЕЗИМА
ОЛ БЛЕКСИ ИЗВОДЕ ХАКУ ПРЕД ЕНГЛЕЗИМА

Главни стратег Ол блекса Стив Хансен, данас је пре подне по новозеланском времену, у просторијама окландског хотела Херитиџ саопштио има 23 играча који ће изаћи на мегдан Енглезима у првом тесту у серији од три меча. Због недавне повреде Керијана Рида, место чепа припашће Џерому Кеину који ће после више од двеи по године паузе поново носити чувени црни дрес.

Због лакшег потреса мозга Керијан Рид ће пропустити отварање серије, што је оставио простор Хансену да у стартну оставу стави универзалца у трећој линиј скрама Блузса и јединог играча који је одиграо сваки минут у шампионском тиму Светског првенства 2011. године.

Можда је то место требало да припадне Виктору Виту који ће бити на клупи за резреве. Исто важи и за позицију отварача јер је у досадашњој сезони Супер рагбија највише показао Бауден Барет који ће правити друђтво Виту и осталим резервама.

Због неуспешног опоравка од повреде колена са теста ће изостати и Џулијен Савеа али ће зато тројица момака имати прилику да дебитују за репрезетацију. То је центар Хајлендерса Малакаи Фекитоа, играч друге линије скрама Блузса Патрик Туиполоту и деми Хурикејнса Ти Џеј Перенара.

Састав Ок Блекса за први тест са Енглеском: Тони Вудкок, Бен Смит, Овен Френкс, Броди Реталик, Семјуел Вајтлок, Лиам Месам, Ричи Мек Коув, Џером Кеино, Ерон Смит, Ерон Круден, Кори Флин, Ма` а Нону, Конрад Смит, Бен Смит, Израел Даг

Кевин Меаламу, Вајат Крокет, Чарли Фаумуина, Патрик Туиполоту, Виктор Вито, Ти Џеј Перенара, Бауден Барет, Малакаи Фекитоа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.