ХАРЛЕКВИНСИ И СТАД ФРАНС ОБЕЗБЕДИЛИ МЕСТО У ПОЛУФИНАЛУ ЧЕЛИНЏ КУПА

СМОГЛИ СНАГЕ ЗА ПРЕОКРЕТ: Хуго Саутвил стрелац првог есеја за Стад Франс.
СМОГЛИ СНАГЕ ЗА ПРЕОКРЕТ: Хуго Саутвил (с лоптом) стрелац првог есеја за Стад Франс.

Харлеквинси победом 32:22 (23:10) на стадиону Твикенхем ступ у Лондону против Лондон Воспса обезбедили су пролаз у полуфинале Челинџ купа у коме ће се састати с бољим из сутрашњег, последњег четвртфиналног дуела Бриб – Манстер. Међу четири најбоља тима другог по квалитету клубског такмичења Европе, пласирали су се и рагбисти Стад Франса који су смогли снаге да направе преокрет и тријумфују 32:28 (12:19) у окршају са Монпељеом. Парижанима противник у полуфиналу биће  Клермон  који је синоћ савладао Ла Рошел 23:13.

Харлеквинси су на мечу против Лондон Воспса постигли два есеја наспрам три ривала али пресудну улогу имао је Ник Еванс. Бивши отварач Ол блекса сада на месту креатора игре Харлекина био је прецизан из пет казни и обе трансформације а његов дроп гол у 75. минуту утакмице запечатио је трећу победу у четвртом окршају са Осицама у сезоне, овог пута за полуфинале Челинџ купа.

НАЧЕО ОСИЦЕ ЕСЕЈЕМ У ПРВОМ МИНУТУ: деми Харлеквинса Дани Кер у продору.
НАЧЕО ОСИЦЕ ЕСЕЈЕМ У ПРВОМ МИНУТУ: деми Харлеквинса Дани Кер у продору.

Домаћини су одлично отворили меч полагањем демија репрезентације Енглеске Данија Кера већ у првом минуту а Самоамац Маурие Фаасавалу поентирао свега три минута касније. Воспси су успели да стигну противника на седам поена разлике есејима Дејва Волдера и Ричарда Хоутона у другом полувремену али је искусни Новозеланђанин прецизним дроп шутем на стативе одклонио сву опсаност.

Монпеље је против Стад Франаса имао вођство и од 16 поена разлике есејем Димитрија Пелоа бившег француског „тринаестичара“ рођеним на Новој Каледонији и транасформацијом Беное Паилужа који је до одласка на одмор погодио и три казне. У том периоду у живот Парижане је вратило полагање Хуга Сутвела и Тома Палмера.

ЗАСЛУЖАН ЗА ПРЕОКРЕТ: Антоан Бурбан у дуелу с играчима Монпељеа.
ЗАСЛУЖАН ЗА ПРЕОКРЕТ: Антоан Бурбан у дуелу с играчима Монпељеа.

По изласку Паилужа из игре шутерске дужности у Монпељеу преузео је Рафаел Лагарде и то веома успешно јер је с четири казне одлепио госте на 22:12. Међутим, казнени и есеј Антоана Бурбана уз трансформацију Лионела Бешиса који је казном у 67. минуту закљулао семафор Стад Франс је забележио веома битну победу јер до недавно гламурозном и веома успешном клубу, сезону може спасити само евентуално освајање Челинџ купа у коме су после вечерашње утакмице обезбедили полуфинале.

РЕЗУЛТАТИ И РАСПОРЕД ЧЕТВРФИНАЛА ЧЕЛИНЏ КУПА

Синоћ:

ТРОФЕЈ НАМЕЊЕН ОСВАЈАЧУ ЧЕЛИНЏ КУПА
ТРОФЕЈ НАМЕЊЕН ОСВАЈАЧУ ЧЕЛИНЏ КУПА

ЛА РОШЕЛ – КЛЕРМОН 13:23 (6:13)

Вечерас:

ХАРЛЕКВИНС – ЛОНДОН ВОСПС 32:22 (23:10)

СТАД ФРАНС – МОНПЕЉЕ 32:28 (12:19)

Сутра:

БРИВ – МАНСТЕР

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.