ХАРЛЕКИНИ И ТИГРОВИ У ПОСЛЕДЊОЈ БИТЦИ ЗА ШАМПИОНА ЕНГЛЕСКЕ

ФИНАЛИСТИ ПРЕМИЈЕРШИПА: капитен Квинса Крис Робшоу (лево) и капитех Тајгерса Џордан Марфи.
ФИНАЛИСТИ ПРЕМИЈЕРШИПА: капитен Квинса Крис Робшоу (лево) и капитен Тајгерса Џордан Марфи.

Пред пуним трибинама храма рагбија, односно стадиона Твикенхем у Лондону данас ће се одиграти финале енглеског Премијершипа у којем ће снаге одмерити Харлеквинси и Лестер Тајгерси. Момцима из престонице ово је први меч за титулу првака док ће Тигрови из Лестера играти девето финале, осмо узастопно за десети пехар намењен шампиону Енглеске.

Харлеквини су дужи период лигашког дела сезоне провели на првом месту табеле док су се Тајгерси на прави колосек вартили тек после краја Светског првенства на Новом Зеланду, односоно по повратку репрезентативаца свих фела у матични тим.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА КВИНСА И ТАЈГЕРСА: Ники Еванс у продору.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА КВИНСА И ТАЈГЕРСА: Ники Еванс у продору.

Рагбисти из главног града Британије предвођени одличним отварачем Ником Евансом, бившим Ол блеком кога је Удружење играча Енглеске прогласило за најбољег у сезони управо пред финале, имају прилику да освоје први шампионски пехар за клуб богате традиције.

С друге стране, Хралеквинси ће имати за противника најтрофејнији клуб земље колевке рагбија. Тим прошаран интернационалцима од којих су најубојити браћа Туилаги, старији Алесана и млађи Ману Самоа у првом мечу са Харлекинима одиграном у Лестеру у оквиру шестог кола Премијершипа, претрпео је пораз 27:18 али су зато узвратили у 21. првенственој рунди победом 43:33 у Лондону.

Тешко је предвидети коначан исход данашњег финала и новог шампиона Енглеске али оно што је гарантовано је да нас очекује одличан меч, пун узбуђења, лепих потеза и акција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.