ХРВАТИ ДОЧЕКУЈУ ИЗРАЕЛ

ДЕТАЉ СА СУДАРА ДВЕ ЕКИПЕ НА ТУРНИРУ РАГБИЈА 7 У БРИСЕЛУ ПРОПШЛЕ ГОДИНЕ. ФОТО: Берислав Рожман
ДЕТАЉ СА СУДАРА ДВЕ ЕКИПЕ НА ТУРНИРУ РАГБИЈА 7 У БРИСЕЛУ ПРОПШЛЕ ГОДИНЕ. ФОТО: Берислав Рожман

Недељу дана после пораза на Малти у првом колу групе А, дивизије 2 Купа европских нација, Хрватској ће се пружити шанса да пред својим навијачима освоји сва четири, можда и свих пет бодова. На Старом плацу у Сплиту сутра од 14 сати гостоваће им Израел.

Тим поводом обавили смо разговор са главним стратегом Шаховиначара Миланом Јелавићем који припрема репрезентацију за нови изазов у граду под Марјаном.

Интересовали су узроци пораза од Малтежана у Паоли с његове тачке виђења.

Чини ми се да је главни узрок био једноставно недовољно времена за припрему меча. Нисмо одиграли припремни сусрет и имали смо свега три дана за тренинг, уторак, среду и четвртак, у петак смо путовали. У среду и четвртак смо имали два тренинга што је био додатни напор за играче – започео је причу Новозеланђанин пореклом са Далмације.

У првих десет минута сусрета у Паоли ствари су ишле добро по нас, касније је дошло до изражаја наша неуиграност и тада су ствари кренуле низбрдо што је резултирало поразом. Оно што је позитивно је да смо успели два бонус бода да однесемо са Малте.

Милан Јелавић са физиотерапеутом Алицом Фалбијанић. ФОТО: Ана Келечевић
Милан Јелавић са физиотерапеутом Алицом Фалбијанић. ФОТО: Ана Келечевић

Следећа тема, наметнула се сама по себи, предстојећи противник – Израел. Занимало нас је колико имају информација о суботњем ривалу.

Не баш много – рекао је стручњак који је имао запажене тренерске успехе у Првенству провинција Новог Зеланда са Норт Харбуром за који је и играо, додавши:

Играли смо против Израела на турниру рагбија седам и то је у принципу све што знамо о ривалу из прве руке. Нисам успео да дођем ни до једног снимка њихове утакмице из које бих могао нешто више да извучем. Оно што за сад знамо је да су велики, да имају снажне, доминантне момке у скраму.

Желели смо да знамо с којим оружјем ће Хрвати напасти Израел.

Искрено се надам добром времену у суботу где би наши играчи дијагонале могли да дођу до изражаја, мада, временска прогноза није обећавајућа. Оно што је добро је да имамо доста квалитетних момака који подједнако конкуришу за линију. Сматрам да имамо квалитетније играче дијагонале од њих. Надам се да ће то би кључ нашег успеха. Наравно, да би играчи дијагонале могли да играју своју игру, односно ону игру коју ми желимо да наметнемо, прво морају момци у мелеу да обезбеде лопту, што неће бити лаган посао – констатовао је шеф струке репрезентације Хрватске Милан Јелавић.

Шаховничари су у групи А, дивизије 2 Купа европских нација са Чешком Републиком, Швајцарском, Малтом и Израелом који се као победник групе у којој се до прошле године налазила Србија, пласирао у виши такмичарски ниво.

Хрватска је тренутно претпоследња са два бода из једне утакмица иза Малте и првопласиране Чешке, других Швајцараца, док је следи Израел који је у првој утакмици изгубио на свом терену од Швајцарске 18:29.

Утакмицу која почиње у 14 сати са Старог плаца у Сплиту директно ће преностити други програм Хрватске радио телевизије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.