ХРВАТИ ЗАПОЧЕЛИ ПРИПРЕМЕ ЗА НАСТАВАК БОРБЕ У КУПУ ЕВРОПСКИХ НАЦИЈА

ДЕТАЉ С ИЗБОРНЕ УТАКМИЦЕ СЕВЕР - ЈУГ. ФОТО: Роланд Попара.
ДЕТАЉ С ИЗБОРНЕ УТАКМИЦЕ СЕВЕР - ЈУГ. ФОТО: Роланд Попара.

У изборној утакмици за улазак у национални тим пред наставак обавеза у оквиру групе А дивизије 2 Купа европских нација, у Загребу је на игралишту у Рудешу одигран сусрет у којме су рагбисти са југа Хрватске саваладали земљаке са севера 29:22 (12:10). Овај меч послужио је стручном штабу Шаховничара да одабере састав који ће на послењду проверу у Белгију пред веома битне окршаје са Шведском и Летонијом.

Три недеље пред изборни меч регија инострани тренери хрватског порекла Пол Вегар и Милан Јелавић радили су у домаћим клубовима чиме су имали добар увид ко заслужује позив за сусрет који је одигран у престолници. У занимљивој утакмици у којој су се екипе смењивале у вођству, југ је савладао север после чега је секелтор Денис Пуљиз у договору са сарадницима одабрао костур репрезентације. Поред момака из хрватских тимова и овога пута биће њих неколицина из најјачих рагби земаља света. Пуљиз, Вегар и Јелавић за предстојећа три сусрета одабрали су следеће играче:

То су: Тончи Бузов, Крешимир Чорић, Иван Миљак, Горан Чулић, Фране Марчић, Саша Секованец, Томислав Буразин, Анте Олујић (Нада), Миливој Крамарић, Филип Мијић, Мирослав Мадић, Лука Јурешко, Винко Удовичић, (Загреб), Анте Булат, Денис Бречић, Доминик Драженовић, Филип Ујаковић, Марко Бунић, Иван Шута (Младост), Јакша Ловрета (Макарска), Ричард Перван, Марио Озић, Келеб Браун, Стивен Кумерић (Нови Зеланд), Џеји Ајуб (Аустралија), Саша Сљепчевић (Ирска).

У склопу припрема за можда одлучијуће сусрете у групи А дивизије 2 Купа европских нација Хрватска ће имати проверу у Белгији 22. октобра против домаће селекције. Да је заиста реч о квалитетном противнику поед чињенице да су Белгијансци први у групи Б дивизије 1 КЕН и на пола пута до пласмана у виши ранг, односно у „Куп шест нација Б“ где су поред Португалије, Шпаније и Украјине, учесници Мондијала Румуни, Руси и Грузијци, потврђује податак да су Канађани пред одлазак на Светско првенство на Новом Зеланду одабрали земљу чоколаде и пива као место где ће имати последње провере.

[table “13” not found /]

После теста у Белгији Хрваатску очекује гостовање Шведској у Енкопингу 29. октобра и утакмица у Сплиту 5. новембра против Летоније. У ова два меча нашим комшијама и бившим сународницима неопходни су бодови како би избегли последње место на којем су сада и пад у групу ниже. Хрвати су одиграли четири утакмице у којима су забележили једну победу и претрпели три пораза. Имају исти учинак као Малта и Летонија али два бода мање због чега су на дну табеле групе А дивизије 2 Купа европских нација.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.