ХРВАТСКА НАМЕРАЧИЛА МАЛТУ

ОРНИ ЗА ПРОБИЈАЊЕ ОКЛОПА МАЛТЕШКИХ РАГБИСТА: детаљ с претходног дуела Хрватске и Малте. ФОТО: Берислав Рожман.
ОРНИ ЗА ПРОБИЈАЊЕ ОКЛОПА МАЛТЕШКИХ РАГБИСТА: детаљ с претходног дуела Хрватске и Малте. ФОТО: Берислав Рожман.

Пред репрезентативцима Хрватске данас је једна од две одлучујуће битке за избегавање баража, односно за сигуран останак у групи А дивизије 2 Купа европских нација. У 14 сати на терену стадиона у Крањчевићевој Шаховничари ће покушати да савладају рагбисте Малте како би одржали наду за остварењем коначног циља, пред гостовање Литванији, у животу. Утакмицу из Загреба директно ће преностити други програм Хрватске радио телевилизје.

Ситуацију у групи додатно је закомпликовала победа Малте у Шведској против лидера у друштву што указује на озбиљност данашњег противника. Ипак, ако Хрвати буду приказали смирену, добро организовану и агресивну кад треба игру, сличну оној од пре недељу дана када су савладали Србију у Београду, публика која ће сигурно попунити трибине стадиона у Крањчевићевој неће имати због чега да брине.

Први задатак пред изабраниницима Милана Јелавића, Новозеланђанина на клупи Хрватске биће да данас савладају Малту. По могућству са бонус бодом који се добија за четири и више постигнутих есеја, при том да не дозволе рагбистима са медитеранског острва чији редови врве од интернационалаца разних фела, да узму бонус бод за пораз од седам и мање поена разлике. Са оваквим реасплетом данашњег окршаја Шахвоничари би за седам дана отпутовали на дуел Литванији с изгледним шансама да избегну бараж за пад у групу Б дивизије 2 Купа европских нација.

ТАБЕЛА ГРУПЕ А ДИВИЗИЈЕ 2 КУПА ЕВРОПСКИХ НАЦИЈА

[table “13” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.