ХУРИКЕЈНСИ ИЗНЕНАДИЛИ ЧИФСЕ, ОСТАЛИ У ТРЦИ ЗА ПЛЕЈ ОФ

ПРЕЗАДОВОЉНИ: Капитех Хурикејнса Конрад Смит прославља са саиграчима победу против Чифса.
ПРЕЗАДОВОЉНИ: Капитен Хурикејнса Конрад Смит прославља са саиграчима победу против Чифса.

Есејем талонера Данија Коулса увелико после истека 80. минута Хурикејнси су направили трећи, пресудни преокрет у дерби мечу одиграном на Регионалном стадиону у Велингтону за победу 28:25 (18:15) против Чифса, још увек лидера у генералном пласману, чиме су макар до сутрашњих мечева заузели четврто место на табели и продужили наду да ће се пласирати у плеј оф Супер рагбија. Најзанимљивије детаље с утакмице Хурикејнс – Чифс можете видети у десном углу наше странице.

Они који су гледали утакмицу из престонице Новог Зеланда, можда се неће сложити с одлуком јужноафричког арбитра Џонатана Каплана, односно његовог помоћника из ТВ студија Мајка Фрејзера који је после петнаестоминтног гледања снимка утврдио да је Дани Коулс успео пик енд драјвом, уз помоћ саиграча, да положи лопту на есеј линију Чифса чиме су Хурикејнси извојевали драматичну победу али судијска је закон!

Вероватно је било више оних који су сматрали да је прво поентирање Поглавица преко Тавере Кер Барлова било нерегуларно јер управо Џонатан Каплан засметао Бену Меју да обори демија гостију који је донео предност Чифсима.

БЕСПОШТЕДНО: Дуел Хике Елиота (лево) и Бена Меја.
БЕСПОШТЕДНО: Дуел Хике Елиота (лево) и Бена Меја.

Хурикејнси су одговорили казном Баудена Барета и полагањем Џулијана Савее за прелазак у вођство које је су исти актери повисили. Савеа је поново спустио лопту иза противничке гол линије а Барет је био успешан из трансформације.

Домаћој публици је засметало и када је Каплан, по њиховој процени и процени аутора ових редова, престрого показао Бену Меју жути картон због опасног обарања Сонија Била Вилијамса.

Изједначење и то баш у тренутцима када су домаћи били с играчем мање је донео други прецизан шут Ерона Крудена, овог пута из казне и есеј огромног стуба Бена Тамеифуне. Ипак, Кејнси су отишли на одмор с предношћу од три поена јер је Барет са 45 метара у последњим секундама првог полувремена био прецизан из казне.

Средином других 40 минута ново вођство Чифсима је донео Ерон Круден. Момак који је до прошле године играо за Хурикејнсе, одлично је прозрео акцију бившег тима, пресекао пас на унутра Барета ка Савеи и положио између статива што му је у многоме олакшало претварање сопственог есеја.

ДОПРИНЕО ПОБЕДИ С ДВА ЕСЕЈА: Џулијен Савеа.
ДОПРИНЕО ПОБЕДИ С ДВА ЕСЕЈА: Џулијен Савеа.

Барет је смањио новом казном а када је Круден на исти начин вратио предност Чифсима на пет поена, учинило се да ће рагбисти из Хамилтона освојити нова четири бода и тиме задржати водећу позицију у генералном пласману и обезбедити недељу одмора у плеј офу и предност домаћег терена.

Међутим, домаћи се нису предавали. Веровали су у себе. Доминацијом у затвореном мелеу издејствовали су казне у кључним моментима и на противничко убацивање лопте у скрам. Опсада есеј линије трајала је и после оглашавање сирене а Дани Колс је успео да је пробије. После трансформације Барета уследило је велико славље у Велингтону јер ће под условом да Булси или Шаркси сутра не остваре победе, Хурикејнси бити у нокаут фази Супер рагбија, први пут од 2009. године.

РЕЗУЛТАТ И ПАРОВИ ПОСЛЕДЊЕГ, 18. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

ХУРИКЕЈНС – ЧИФС 28:25 (18:15)

Сутра:

БРАМБИС – БЛУЗС

КРУСЕЈДЕРС – ВЕСТЕРН ФОРС

РЕДС – ВАРАТАС

СТОРМЕРС – РЕБЕЛС

ШАРКС – ЧИТАС

БУЛС – ЛАЈОНС

ХАЈЛЕНДЕРСИ су слободни у последњем колу

Један одговор на „ХУРИКЕЈНСИ ИЗНЕНАДИЛИ ЧИФСЕ, ОСТАЛИ У ТРЦИ ЗА ПЛЕЈ ОФ“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.