ХУРИКЕЈНСИ СЛАВИЛИ ПРОТИВ РЕБЕЛСА

СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА ПРОТИВ БУНТОВНИКА: крило Урагана Џулијен Савеа

Хурикејси су наставили победносни низ у Транстасман Супер рагбију, савладавши у Велингтону на стадиону Скај, Ребелсе 35:13 (14:3) у утакмици која је отворила другу рунду такмичења франшиза Новог Зеланда и Аустралије.

Крајњи исход сусрета заиста не осликава у правој мери оно што се десилона терену спортског здања у гланом граду Аотеарое. Хуркејси јесу решили првих 40 минута, као и цео сусрет у своју корист, али је наставак био доста занимљивији што је и било наговештенопред одлазак на паузу.

Домаћини се нису много намучили у првом полувремену, окончаши га са да полагања и две трансформације. Први есеј је био дело убитачног Џулијена Савее који је пресекао додавање Бунтовника и неометано отрчао до гол линије и положио.

Други је заистабио тимски учинак јер је Били Проктор крунисао акцију у којој су Хурикејнси отели лопту Ребелсима у раку, развили контранапад и уновчили га у поене.

Џорди Барет је био непогрешив из обе трансформације док је Мет То` оума одржао у игри госте казненим ударцем између два есеја Урагана.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ВЕЛИНГТОНА: Јован Бајић

Почетак другог полувремена је припао Бунтовницима који су постигли свој први есеј преко Мајкла Вилса. Мет То` оума је промашио претварање али Џорди Барет није после другог есеја Џулијена Савее.

Ребелси су скоро у следећем нападу узвратили истом мером – скоро. Скоро јер је Мет То` оума  поново промашио гол. Овог пута после есеја Кембела Мегнеја, Тачније, погодио је гол, односно стативу, али на несрећу првог центра Бунтовника, лопта није прешла пречку из одбитка.

Као да су се договорили, Хурикејнси били следећи на реду за постизање есеја. Орбин Легер је упутио лопту високо у небо али ка есеј простору где ју је ухватио и положио Вес Гусен. Џорди Барет је наставио свој успешни шутерски низ, трансформисавши и есеј левог крила.

“Договор” екипа је био прекршен када су други пут за редом, пети пут на мечу, Хурикејнси положили лопту иза гол линије. Овог пута преко Асафе Аумуе. Џорди Барет није постигао још два поена из трансформације, не зато што је промашио гол, већ зато што је главни тренер Џејсон Холанд одлучио да га одмори јер је меч увелико био решен. На шутерским дужостима Џордија Барета одменио је Орбин Легер и то успешно јер је био сигуран за претварање есеја резервног талонера чиме је и победа Урагана 35:13 била оверена.

УРИКЕЈНС – РЕБЕЛС (14:3)

Стадион Скај у Велингтону

Гледалаца: 10.000

Главни судија: Грем Купер

Судија у ТВ студију: Мике Фрејзер (Нови Зеланд).

ХУРИКЕЈНС: Ксавиер Нумиа, Ден Колс, Тајрел Ломакс, Џејмс Блеквел, Скот Скрафтон, Рид Принсеп, Ду Плесис Кирифи, Деван Фландерс, Џонатан Тауматеине, Орбин Легер, Вес Гусен, Нгани Лаумапе, Били Проктор, Џулијен Савеа, Џорди Барет

Асафа Аумуа, Поури Ракете Стоунс, Алекс Фидоув, Лиам Мичел, Брејден Иосе, Герет Еванс, Кем Роигард, Лолага Висина

ЕСЕЈИ: Џулијен Савеа (20`, 55`), Били Проктор (25`), Вес Гусен (66`), Асафа Аумуа (74`),

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џорди Барет (21`,26`,  56`, 67`), Орбин Легер (75`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

РЕБЕЛС: Кемерон Орр, Џордан Уелесе, Кабоус Елоф, Роберт Леота, Тревор Хосеа, Мајкл Вилс, Џошуа Кемени, Исл Наисарани, Џое Поувел, Картер Гордон, Марика Короибете, Мет То` оума, Кембел Мегнеј, Ендру Келавеј, Џорџ Воурт

Џејмс Хенсон, Мет Гибон, Лусио Сордони, Рос Хејлет Пети, Ричард Хардвик, Џејмс Тутл, Стехси Ајли, Френк Ломани

ЕСЕЈИ: Мајкл Вилс(47`), Кембел Мегнеј (60`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:

КАЗНЕ: Мет То` оума (24`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Кабусе Елоув (15`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Categoriesn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.