ХУРИКЕЈНСИ СРУШИЛИ КРУСЕЈДЕРСЕ У КРАЈСТЧРЧУ

ПОРАЗИЛИ КРСТАШЕ: Вес Гусен постиже први од дваесеја. ФОТО: Photoport

После три године без пораза на свом терену стадиона Рагби лига парк у Крајстчрчу, Крусејдерси су вечерас напустили игралиште у свом граду погнутих глава јер су Хурикејнси успеи да изненаде шампионе јужне хемисфере и победе их 34:32 (21:17) на почетку  седмог кола Супер рагби Аотеарое.

Заиста се водила дивовска борба у највећем граду јужног острва Новог Зеланда у утакмици пуној тензије, агресиости и врхуског рагбија где су се екипе пратиле у стопу. Ипак, тас на ваги је превагнуо на страну Хурикејнса.

Тријумф момцима из главног града Аотеарое долени су Вес Гусен са два есеја и Питер Умага Џексон са једним док је врло запажену, вероватно и кључну улогу имао Џорди Барет. Универзалац у дијагонали укњижио је 19 поена за Хурикејнсе из пет казни и две трансформације.

Крусејдерси су успевали да стигну вођство противника и у две ситуације да га пресигну највише захваљујући креатору игре Ричију Мо` унги који је био стрелац и есеја како и три претварања и два казнена ударца. Ипак, једини промашај на мечу Ричи Мо` унга је имао из трансформације у самој завршници меча, тачније два минута пред крај, после полагања Севулонија Риса који је сам креирао одличним соло продором и прецизним и дугачким додавањем чиме је пронашао репрезентативца Новог Зеланда са Фиџија на крилу.

Да је Ричи Мо` унга био прецизан за претварање Крусејдерси би имали реми и шансу да у продужецима уз правило златног поена, остану без пораза и можда наставе импресивни тријумфални низ. Овако, Хурикејнси су сасвим заслужено однели победу и бодове који их враћају у шампионску трку.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.