ЧАСТАН ОПРОШТАЈ РУСА

РУЈЕ ИЗВРЂУ ЏЕЈМСА О` КОНОРА
РУЈЕ ИЗВРЂУ ЏЕЈМСА О` КОНОРА

Русија се у последњој утакмици на првом Светском првенству часно опростила од смотре најбољих репрезентација планете и то против другог тима с ранг листе Међународног рагби борда. После првог полувремена и вођства Аустралије 47:5 учинило се да је помолу катастрофа Баћушки. Међутим, Медведи су стисли зубе, показали их Валабисима и извукли пристијан пораз 68:22.

ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ НЕЛСОНА: Јован Бајић.
ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ НЕЛСОНА: Јован Бајић.

Нема смисла описивати есеј Аустралије која их је постигла десет. По два су била дело Берика Барнса, Дејвида Покока и Друа Мичела који је нажалост, утакмицу завршио повређен и вероватно је Светско првенство заврено за хитроного крило Варатаса. Довољно је рећи да су имали 17 оф лоуда на мечу уа пет их је претходило другом полагању Покока.

Аустрали је заиста деловала затрашујуће јер се готово свака њихова акција окончавала есејем.

Ипак и Руси су на тренутке дизали на ноге публику која је свим срцем била уз њих и сдушно их бодрила.

Из једне такве ситуације изродило се прво полагање Баћушки. Први пут су ушли у 22 метара Аустралије у 29. минуту и зарадили казну. Храбро су одлучили да играју аут после којег су покушали да угурају Валабисе у есеј простор али неуспешно. Срећом, ривал се бранио из офсајда тако да је Брус Лоренс досудио још једну казну за Русе.

Овог пута изабрали су да играју „стару“ акцију коју је и српски шампион Победник играо. Нажалост, ни овога пута нису успели да се докопају есеја лопта је дошла до Бена Мек Каламана. Чеп треће линије Валабиса је имао страшан трк кроз неколицину играча Русије коју су га коначно зауставили на њиховој половини терена.

РУЈЕ СРЕЂУЈУ МААФУА
РУЈЕ СРЕЂУЈУ МААФУА

Приликом пада, лопта је испала Мек Каламану у напред а поклон је покупио Владимир Острушко. Крило Енисеја у славому је прошло одбрану Валабиса, докопало се гол линије и бацило се преко ње за пет поена.

Кенгури су одмах узвратили и то жестоко. До одласка на одмор постигли су три есеја.

И у наставку први су се уписали у листу стрелаца преко резервног стуба прве линије Салесиа Маафуа а после тога су заиграли као је тотално (квалитетнији) други тим на терену.

ОСТРУШКО ПОСТИЖЕ ЕСЕЈ ПРОТИВ ВАЛАБИСА
ОСТРУШКО ПОСТИЖЕ ЕСЕЈ ПРОТИВ ВАЛАБИСА

Поново су се приближили гол линији а резервиста Константин Рачков је постигао дроп гол у 47. минуту. Трианест минута касније акцију Аустралије покварио је Денис Симплиекевич који је пресекао пас Озија и несметано испринтао до есеја. Константин Рачков је поново био прецизан, овога пута из трансформације.

Рачков који је у првом минуту другог полувремена заменио отварача Јурија Кушнарева потврдио је да је човек позитивне промене када је 12 минута до краја меча постигао трећи есеј за Русију.

После још једне храбре одлуке Башушки да играју аут на пет метара од есеј изборен из казне, лопту је кратким пасом до Рачкова проследио Александар Шакиров који је на позицији демија сменио Александра Јањушкина а Рачков је положио. Који трен касније претворио је сопствено поентирање за 61:22.

Ипак, последњу реч на утакмици имали су Валабиси другим есејем Берика Барнса и деветом трансформацијом Џејмса О` Конора за коначних 68:22.

Аустралија је у досадашњем току Мондијала примила свега четири есеја. Један у поразу од Ирске и данас три од Русије. Интересантно, да се рачунало само друго полувреме Руси би победили.  У других 40 минута постигли су 17 поена из два есеја, претварања и дроп гола док су Озији успели да укњиже свега 14 из два полагања и трансформације. „Срећом“ по Аустралију, рагби има два полувремена.

ЗА ИСТОРИЈУ: Заједничка фотографија Руса и Аустралијанаца
ЗА ИСТОРИЈУ: Заједничка фотографија Руса и Аустралијанаца

АУСТРАЛИЈА – РУСИЈА 68:22 (47:5).

Стадион Трафалгар у Нелсону.

Гледалаца: 16.307.

Главни судија: Брус Лоренс (Нови Зеланд)..

Помоћници: Џорџ Кленси (Ирска), Сајмон Мек Даувел (Ирска).

Судија у ТВ студију: Шон Велдсман (Јужна Африка).

АУСТРАЛИЈА: Џејмс Слипер, Стивен Мур, Секопе Кепу, Џејмс Хорвил, Нејтан Шарп, Скот Хигинботом, Дејвид Покок, Бен Мек Каламан, Лук Бриџис, Квејд Купер, Дру Мичел, Берик Барнс, Адам Ешли Купер, Радике Само, Џејмс О` Конор.

Татафу Полота Нау, Саиа Фаинга, Салеси Маафу, Роб Симонс, Роки Елсом, Вил Гинија, Ник Фипс.

ЕСЕЈИ: Берик Барнс (7`, 78`), Дру Мичел (9`, 48`), Бен Мек Каламан (12`), Дејвид Покок (15`, 22`), Стивен Мур (36`), Адам Ешли Купер (39`), Салеси Маафу (42`),

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џејмс О` Конор (11`,13`, 17`, 24`, 37`, 40`, 42`, 48`, 80`)

РУСИЈА: Сергеј Попов, Владислав Коршуков, Иван Пришчепенко, Александар Војтов, Адам Барнс, Артем Фатаков, Вјачеслав Грачев, Виктор Грешев, Александар Јањушкин, Јури Кушнарев, Владимир Острушко, Алексеј Маковетски, Андреј Кузин, Денис Симпликејевич, Васили Артемјев.

Евгени Матвејев, Владимир Ботвиников, Алексеј Травкин, Андреј Гарбузов, Александар Шакиров, Константин Рачков, Михааил Бабаев.

ЕСЕЈИ: Владимир Острушко (35`), Денис Симплиекевич (60`), Константин Рачков (68`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Константин Рачков (61`, 71`).

ДРОП ГОЛ: Константин Рачков (47`).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.