ЧИФСИ РЕШЕНИ У НАМЕРИ ДА ЗАДРЖЕ ПРВО МЕСТО

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА ЧИФСА И ХУРИКЕЈНСА.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА ЧИФСА И ХУРИКЕЈНСА.

Утакмицама у Окланду и Јоханезбургу сутра ће почети десето коло Супер рагбија. Поред сусрета посрнулих великана Блузса и Редса пажњом плени и меч који ће се одиграти на стадиону Ваикато у Хамилтону између Чифса и Хурикејнса, односно Варатаса и Крусејдерса у Сиднеју.

Плавци из највећег града Новог Зеланда у катастрофалној су позицији. Два пута шампион Супер рагбија после девет одиграних кола је на последњем месту табеле са свега једном победом. Зачуђујуће лоша форма шокирала је навијаче Блузса који су се надали далеко бољим играма поготово када су франшизу преласком из Хурикејнса појачали Маа Нону и Пири Випу.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНО ДУЕЛА БЛУЗСА И РЕДСА
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНО ДУЕЛА БЛУЗСА И РЕДСА

Ни браниоци титуле првака јужне хемисфере нису у сјајној ситуацији. Редси су после недељу дана одмора протеклог викенда поражени на свом терену од Стормерса и далеко су од шампионске форме.

Сусрети екипа сада из истих конференција, односно држава увек су интересантни што је и случај са Чифсима и Хурикејнсима. Поглавице из Ваиката су водећем месту у генералном пласману и после пораза од Хајлендерса на старту првенства једноставно не знају за неуспех. Велика је вероватнћа да ће задржати лидерску позицију и после окршаја са Хурикејнсима али момци из Велингтона успевали да изненаде у досадањем току првенства и неће бити велико чудо ако сутра помрсе рачуне Чифсима.

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА ВАРАТАСА И КРУСЕЈДЕРСА
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА ВАРАТАСА И КРУСЕЈДЕРСА

Сусрет у Сиднеју коме ће предигра бити меч репрезентација Аустралије и Новог Зеланда у рагбију седам посебно радује навијаче Крусејдерса и Ол блекса јер ће на клупи тима из Крајстчрча бити капитен светских шампиона Ричи Мек Коув који се опоравио од повреде стопала.

Присталице Крсташа весели и чињеница да су претходних девет сусрета са Варатасима њихови љубимци решили у своју корист али и завидна форма. Крусејдерси су пре две недеље постали прва екипа која је ове сезоне савладала Стормерсе а прошлог викенда лако су извојевали победу на гостовању Хурикејнсима.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА ДЕСЕТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Сутра:

БЛУЗС – РЕДС

ЛАЈОНС – БРАМБИС

Субота, 28. април:

ЧИФС – ХУРИКЕЈНС

ВЕСТЕРН ФОРС – СТОРМЕРС

ЧИТАС – ХАЈЛЕНДЕРС

Недеља, 29. април:

ВАРАТАС – КРУСЕЈДЕРС

БУЛСИ, РЕБЕЛСИ и ШАРКСИ су слободни у десетом колу

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПРЕД ДЕСЕТО КОЛО

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.