ЧИФСИ ЛАКО САВЛАДАЛИ ФОРСЕ

ПРЕГАЗИЛИ СИЛУ: крилни треће линије скрама Пита Гус Совакуча у продору против Аустралијанца.

Олако савладавши Вестерн Форс 54:21 (21:7) у првом мечу, пред последњег 14. кола Супер рагби Пацифика, на свом игралишту стадиона Ваикато у Хамилтону, Чифси су повећали шансе за предност домаћег терена у утакмци четвртфинала најјачег клупског такмичења јужне хемисфере.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ХАМИЛТОНА: Јован Бајић

Убедљив пораз момака из Перта се није могао наслутити после првих 40. минута игре које су Чифси решили у своју корист са два полагања Квина Тупаеа и Ејдиана Роса уз трансформацију Кејлеба Траска и две Брајана Гетланда. Аустралијанци су узвратили есејем Тонија Пулуа који је претворио Иан Прајор и чинило се да ће Поглавице морати добро да се потруде и помуче не би ли савладали госте.

Чифси се и јесу заиста потрудили, али не би се рекло и намучили, у наставку сусрета у циљу остварења толико жељене победе јер су до краја утакмице укњиили још пет есеја од укупно осам, уз још четири претварања за коначних 54:21. У тријумфу се истакао Кевин Тупаеа са три постигнута есеја док је Фиџијанац Пита Гус Совакула одиграо своју јубиларну 50. утакмицу у мајци Поглавица.

Победом против Вестерн Форса Чифси су осигирали четвртфинале и то највероватније на домаћем терену јер ће у последњем 15. колу Супер рагби Пацифика гостовати Фиџијан Друом у Лаутоки.

ЧИФС – ВЕСТЕРН ФОРС 54:21 (21:7)

Стадион Ваикато у Хамилтону

Гледалаца: 10.000

Главни судија: Џејмс Дулан

Помоћници: Бен О` Кифи, Ден Ваенга

Судија у ТВ студију: Крис Харт

ЧИФС: Еидан Рос, Бредли Слејтер, Ангус Та` авао, Самипени Финау, Тупоу Ваа` и, Пита Гус Совакула, Сем Кејн, Лук Џејкобсен, Бред Вебер, Брајан Гетланд, Чејс Тиатиа, Квин Тупаеа, Алекс Нанкевич, Емони Нарава, Кејлеб Траск

Самисони Таукеи` ахо, Џор Бартлет, Џорџ Дајер, Хамилтон Бур, Мич Браун, Ксавиер Рое, Инга Финау, Рамека Поихипи

ЕСЕЈИ: Квин Тупаеа (11`, 30` , 46`), Ејдиан Рос (25`)  , Кејлеб Траск (49`), Тупои Ваа` и (57`), Самисони Таукеи` ахо (66`, 76 `)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Кејлеб Траск (13`), Брајан Гетланд (25, 31, 47, 59, 67, 77)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ВЕСТЕРН ФОРС: Том Робертсон, Фелети Каиту` у, Сантиаго Медрано, Рајан Мек Каули, Ајзак Рода, Фергус Ли Варнер, Тим Ансти, Џексон Пу, Иан Прајор, Џејк Мек Ентајер, Тони Пулу, Рисџан Паситоа, Кајли Годвин, Бајрон Ралстон, Џејк Станчан

Ендру Реди, Ангус Вагнер, Бо Абра, Џереми Траш, Вил Санки , Мајкл Мек Доналд, Ричард Кахуи, Бред Ласи

ЕСЕЈИ: Тони Пулу (32`)Џереми Траш (61`), Мајкл Мек Доналд (73`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Иан Прајор (33`), Џејк Мек Ентајер (63`), Мајкл Мек Доналд (74`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.