ЧИФСИ СЕ ВРАТИЛИ НА ПРВО МЕСТО СУПЕР РАГБИЈА

ДЕТАЉ СА ПРЕТХОДНОХГ МЕЧА ШАРКСА (бели дресови) и КИНГСА
ДЕТАЉ СА ПРЕТХОДНОГ МЕЧА ШАРКСА (бели дресови) и КИНГСА

Тријумфом 36:15 у Хамилтону против Ребелса, Чифси су се после 13. кола Супер рагбија вратили на прво место у генералном пласману док су најубедљивији у рунди били Шаркси који су на терену стадиона Кингс парку у Дурбану декласирали Саутерн Кингсе 53:0 (43:0).

У тријумфу поглавица запажену улогу је имао Ерон Круден. Креатор игре Чифса је био стрелац есеја, док их је три претворио рачунајући и сопствени у 30. минуту а једном је био прецизан и из казне. Поред Крудена лопту су положили и Сета Таманивалу, Нејтан Харис, Тони Тулу и Ендру Хорел. У листу стрелаца код домаћих уписао се и Данијел Мек Кензи претворивши есеј Хорела.

Код Бунтовника из Мелбурна упечатљив утисак је оставио Мајк Харис полагањем, трансформацијом и казненим ударцем док је Рис Хоџ постигао есеј.

У 13. рунди Супер рагбија најубедљивији су били Шаркси који су прешли преко Саутерн Кингса, као преко плитког потока. Чак осам есеја су постигли, од чега су по два били дело Пола Џордана и Патрика Ламбија којије меч завршио са 23. поена иза свог имена јер је би прецизан и из пет трансформација и једне казне.

Са друге стране, Саутерн Кингси који су осетили први пут чари Супер рагбија 2013. у Дурбану нису били кадри ни почасне поене да постигну.

РЕЗУЛТАТИ 13. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

КРУСЕЈДЕРС – ВАРАТАС 29:10 (22:5)

РЕДС – САНВУЛВС 35:25 (17:13)

ЧИФС – РЕБЕЛС 36:15 (26:3)

ВЕСТЕРН ФОРС – БЛУЗС 13:17 (3:17)

ЛАЈОНС – ЈАГУАРЕС 52:24 (19:9)

ШАРКС – САУТЕРН КИНГС 53:0 (43:0)

БУЛС – СТОРМЕРС 17:13 (6:6)

У 13. колу слободни су били БРАМБИС, ЧИТАС, ХАЈЛЕНДЕРС, ХУРИКЕЈНС

ТАБЕЛА ПОСЛЕ 13. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

[table “28” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.