ШАХОВНИЧАРИ МАТИРАНИ НА МАЛТИ

УЗЕЛИ ДВА БОДА У ПАОЛИ: Томислав Буразин у продору против Малтежана. ФОТО: Ана Келечевић
УЗЕЛИ ДВА БОДА У ПАОЛИ: Томислав Буразин у продору против Малтежана. ФОТО: Ана Келечевић

У премијерној утакмици репрезентације Хрватске у новом циклусу такмичења групе А, дивизије 2 Купа европских нација одиграној у Паоли, Шаховничари су у веома интересантном мечу изгубили од Малте 31:26 (19:12). За утеху изабраницима Милана Јелавића као сувенир са медитеранског острва, остаће два бонус бода. Један који се добија за пораз мањи од осам поена разлике и још један за четири постигнута есеја.

Малтежани су, чини се, држали конце игре у својим рукама сво време. Једини тренутак када су играчи Хрватске успели да направе преокрет и преузму вођство од ривала се деило у 25. минуту полагањем десног стуба прве линије мелеа Луке Перлаина, недуго пошто је отварач домаћих Џејмс Морис добио жути картон.

Чак и пре повратка креаторе игре Малте у игру, потомци славних витезова су изједначили трећом од четири казне Џејмса О` Брајана. Аријер је био прецизан и из две трансформације за укупан учинак од 16. поена.

Један од најодговорнијих за два бода Хрватске је био чеп треће линије мела Тончи Бузов. Сплићанин који је играчку каријеру опроао и у Енглеској, успео је положи лопту иза гол линије Малте пет минута пред крај меча чиме је приближио своју селекцију испод осам поена разлике, што је аустралијанац у редовима Шаховничара Џеј Ајуб и оверио успешном трансформациом. Обзиром да је есеј Бузова био четврти Хрватске, два бода су се са Медиретана преселила на Јадран.

МАЛТА – ХРВАТСКА 31:26 (19:12)

Стадион Хибернијанса у Паоли

Гледалаца: 2.500

Главни судија: Туал Траинини (Француска)

Помоћници: Марк Форстер (Малта), Силвио Живановић (Хрватска)

Делегат: Пијетро Мегха (Италија)

ХРВАТСКА: Иван Миљак, Денис Берчић, Лука Перлаин, Дарио Јурчевић, Дилан Ров, Марио Озић, Тончи Бузов, Џејсон Њутон, Џеј Ајуб, Иван Шута, Ник Јуришић, Томислав Буразин, Марко Грчић, Душан Хакараиа

Томислав Кадић, Мислав Милановић, Лио Монтерси, Крешимир Чорић, Ђељко Галић, Иван Зелић, Лука Леротић, Филип Мијић

ЕСЕЈИ: Џеј Ајуб (18`), Лука Перлаин (25`), Ник Јуришић (60`), Тончи Бузов (75`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џеј Ајуб (18`, 60`, 75`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.