АУСТРАЛИЈА ПРЕКИНУЛА НИЗ ОД ЧЕТИРИ ВЕЗАНА ПОРАЗА

ПОНОВО ОСТАЛИ КРАТКИХ РУКАВА: талонер Аргентине Аугустин Креви у дуелу с Валабисима
ПОНОВО ОСТАЛИ КРАТКИХ РУКАВА: талонер Аргентине Аугустин Креви у дуелу с Валабисима

У другој утакмици трећег кола Рагби првенства, односно Купа четири нације, Аустралија је умало изгубила на стадиону Субијако Овал у Перту где су захваљуући учинком из првих 40. минута, односно кзненим ударцима Кристиана Леали `ифана и ејејем Израела Фолауа успели да савладају све бољу Аргентину 14:13 (14.3). Тријумфом на западној обали земље кенгура Валабиси су прекинули низ од четири везана пораза и остварили прву победу од како их је као главни стратег преузео Јуан Мек Кензи и прву победу у овогодишњем елитном такмичењу најјачих селекција јужне хемисфере.

Пумаси су и овог пута морали да се задовоље само бонус бодом који се добија за пораз од седам и мање поена разлике а били су кадри за више. Као што се и очекивало, били су доминантни у скраму по киштовитом времену које захватило Перт. У другом периоду игре успели су да стигну противника есејем Хуана Мануела Легуиземона који је Николас Санчес претворио а нешто раније био поново прецизан из казне на сличан начин на који су Аргентинци први и повели на мечу у осмом минуту али свега на један разлке и више се није могло. Не макар у овом тренутку али игре које приказују наговештавају боље дане за Јужноамериканце.

АУСТРАЛИЈА – АРГЕНТИНА 14:13 (14:3)

Стадион Субиако Овал у Перту

Гледалаца: 25.000

Главни судија: Најџел Овенс (Велс)

Помоћници: Џорџ Кленси (Ирска), Глен Џексон (Нови Зеланд)

Судија у ТВ студију: Вини Мунро (Нови Зеланд)

АУСТРАЛИЈА: Џејмс Слипер, Стивен Мур, Бен Александер, Роб Симонс, Кејн Даглас, Скот Фарди, Мајкл Хупер, Бен Мовен, Ник Вајт, Квејд Купер, Ник Камингс, Кристијан Леали` ифано, Џејмс О` комор, Израел Фолау

Саиа фаингаа, Скот Сио, Секопе Кепу, Ситалеки Тимани, Бен Мек Каламан,Вил Гинија, Мет Тоума, Тевита Куридрани

ЕСЕЈ: Израел Фолау (28`)

КАЗНЕ: Кристиан Леалиифано (12`, 17`, 41`)

АРГЕНТИНА: Маркос Ајерца, Аугустин Креви, Хуан Фигаљо, Мануел Карица, Хулио Фариас Кабељо, Хуан Мартин Фернандез Лобе, Пабло Матера, Хуан Мануел Легуиземон, Томас Кубели, Николас Санчес, Хуан Имхоф, Фелипе Контапоми, Гонсао Тиеси, Хорацио Агиља, Хуан Мартин Хернандес.

Еусебио Гинас, Нахуел Лобо, Хуан Пабло Орландини, Мариано Галраза, Бенџамин Макоме, Мартин Ландахо, Сантиаго Фернандес, Лукас Гонзалег Аморосино

ЕСЕЈ: Хуан Мануел Легуиземон (65`)

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Николас Санчес (66`)

КАЗНЕ: Николас Санчес (8`, 61`)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.