БАЛКАНСКО – ДУНАВСКА ЛИГА СТАРТОВАЛА ИЗНЕНАЂЕЊИМА

ПОБЕДИЛИ ПАРТИЗАН У СРЕД БЕОГРАДА: Рагбисти Рудара (плави дресови) у акцији против Бежиграда.
ПОБЕДИЛИ ПАРТИЗАН У СРЕД БЕОГРАДА: Рагбисти Рудара (плави дресови) у акцији против Бежиграда.

Премијерно коло Регионалног рагби првенства које је од ове сезоне проширено повратком Мађара и прикључењем Аустријанаца и Грка и самим тим преасло у Балканско-Дунавску лигу, донело изенађења али и одустајања. Рудар је данас у сред Београда забележио победу против Партизана 12:8 (0:8) док је јуче Загреб у словеначкој престолници савладао Љубљану 22:18 (12:10). Једини тријумф домаћина је виђен у Кечкемету где је истоимени тим био бољи од Краљебског београдског рагби клуба 37:31 (27:10).

Да је Рудар заиста прерастао у озбиљну и у екипу за поштовање рагбисти из Зенице потврдили су данас у главном граду Србије. Можда су пред почетак сезоне носили етикету најслабијег клуба у такмичењу али су све оне љубитеље игре са лоптом јајастог облика који су се појавили на трибинама стадиона Војне гимназије у Београдгу да то дефинитвно нису.

Партизан је имао предност у првом полувремену 8:0 есејем Вукашина Медића и казном Павлета Анђелића али су првотимци Рудара анулирали вођство црно – белих у наставку игре и прешли у вођство. Са два полагања и трансформацијом забележили су победу против најстаријег и најтрофејнијег српског клуба.

Можда су им у томе помогли и сами играчи Партизана који су „зарадили“ три жута картона. Тиме су Зеничани у другом пресудом полувремену имали предност играча више читавих пола сата што су зналачки искористили и однели четири бода бода кући.

Загреб је смогао снаге и пронашао начина да порази Љубљану у Словенији после више од десет година. У рововојској битци одиграној на терену Рагби клуба Емона у Штепањском пољу, Загребчани су прешли у предност после заостатка од 10:0 трансформацијом Мијића после полагања Јурешка. Нешто раније прве поене за госте есејем је постигао Драганић.

САВЛАДАЛИ ИХ ПОСЕ ДЕСЕТ ГОДИНА ПОСТА: Рагбисти Загреба у акцији против Љубљане.
САВЛАДАЛИ ИХ ПОСЕ ДЕСЕТ ГОДИНА ПОСТА: Рагбисти Загреба у акцији против Љубљане.

У другом полувремену наставила се неивесна борба у којој су се екипе смењивале у вођству али је превагу направио Загреб поентирањима Џајића и другим на мечу Јурешка за коначних 22:18 и поменути први тријумф Лавова у главном граду Словеније у последњој деценији.

И други клуб из Зенице је остварио победу али за зеленим столом. Грчки представник, Рагби клуб Атина, обавестио је руководство Челика да нису у могућности да допутују у Босну али не у предвиђеном и правилима прописаном року што је резултирало тријумфом домаћина службеним резултатом 20:0.

Било је предвиђено да се у Београду одигра још једна утакмица где Победник требао да угости загребачку Младост на Ади Циганлији али је сусрет уз договор ова клуба одложен за 8. октобар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.