БЕЗ ИЗНЕНАЂЕЊА НА СТАРТУ ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ

Победник почео победом

         Нова борба за титулу шампиона Србије почела је претходног викенда утакмицама првог кола. Краљевски београдски рагби клуб декласирао је Војводину у Новом Саду 78:0. Крушевац је био бољи од Гвоздене тврђаве у Смедереву 36:8. Динамо је савладао Жарково 30:10 а у дербију кола Победник је тријумфовао 20:17 у дуелу с Партизаном.

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА ПОБЕДНИКА И ПАРТИЗАНА
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА ПОБЕДНИКА И ПАРТИЗАНА

          Најинтересантнији сусрет на старту Првенства одигран је у недељу на Ади Циганлији где је Победник био домаћин Партизану. Овај меч пленио је пажњом јер управо ове две екипе поред Краљевског београдског рагби клуба, највише истичу кандидатуру за наслов првака.

  Прочитајте наставак приче… Прочитајте наставак приче…

          Први есеј у 54. првенству државе, 48. од како се игра рагби 15 био је дело Уроша Бабића. Продор крила Победника по десној страни није био осујећен и браниоц трофеја стекао је предност од 5:0. Марко Капор који је  промашио трансформацију после есеја Бабића био је сигурнији из казненог удраца за 8:0.

          Вођство Победника као да је раздрмало играче Партизана који су појачали притисак на ривала. Пар обећавајућих прилика црно-белих јалово су се завршене. Прве поене за клуб с Топчидерског брда постигао је Павле Анђелић прецизним шутем с 30 метара из казне. До одласка на одмор водила се врло изједначена и жустра борба у којој су Иван Пирковић из Победника и Милован Милићевић из Партизана „зарадили“ жуте картоне.

          У наставку сусрета Победник је заиграо агресивније и одлучније што је резултирало поентирањем Пирковића и Милана Орловића. Капор је из две прилике само једном успео да екипи донесе додатна два поена из трансформације за вођство од 20:3. У том тренутку се чинило да ће Побеник без већих проблема остварити убедљиву победу и освојити бонус бод за четири и више постигнутих есеја на мечу.

          Међутим, увидевши да му добро не слути Парни ваљак је додао гас. Више стихијски него организовано рагбисти из Хумске 1 улазили су у 22 метара Победника али нису успевали да материјализују предност. Све што су успели да извуку из иницијативе био је казнени ударац који је Игор Дејановић прецизним шутем претворио у поене.

          Победник није бранио вођство редуковано на 14 поена разлике после шута Дејановића. Силовитим нападима покушавао да постигне и четврти,  толико жељени есеј који би им донео бонус бод али одбрана Партизна је била на месту.

          Нова офанзива црно-белих уродила је плодом. Лопту из брзо изведене казне на десетак метара од гол линије прихватио је Павле Анђелић. Незадржив продор талонера Партизана завршио је у есеј простору Победника. Поентирање Анђелића близу статива омогућили је Игору Дејановићу лаку трансформацију чиме се Партизан приближио Победнику на свега седам поена разлике пет минута до краја сусрета.

          Ипак, до последњег звиждука судије Предрага Штиглића ништа се није мењало што се тиче резултата. Тиме је Победник освојио четири бода за тријумф а Партизан је успео да извуче бонус бод за пораз од седам и мање поена разлике.

ПОБЕДНИК – ПАРТИЗАН 20:13 (8:3)

 Игралиште на Ади Циганлији.

 Гледалаца 100.

 Главни судија: Предраг Штиглић (Београд). Помоћници: Борис Голубовић (Београд), Горан Шебик (Београд).

 ПОБЕДНИК: Николић (Ђукић 78`), Г. Вуковић, Вранеш (Марковић 60`), Јовановић, Булатовић, Миовчић (Петровић 70`), Ристић, Растовац, Ругери (Ни. Симоновић 64`), Капор, Бабић, Живанов, Пирковић И (Пузовић), Радуловић, Орловић.

ЕСЕЈИ: Бабић, Пирковић, Орловић.

ТРАНСФПРМАЦИЈЕ: Капор.

КАЗНА: Капор.

ЖУТИ КАРТОН: Пирковић (27`)

ПАРТИЗАН: Јоксимовић (Бајић 53`), Медић (Јоксимовић 70`), Анђелић, Тасић (Думић 53`), Јерковић (Димић 65`), Дорошки (Срећковић 47`), Ма. Милосављевић, Јовановски, Милићевић, Матејић (Ђукић 47`), Грујић, Миланко, В. Дејановић (Ивановић 63`), Крањчец, И. Дејановић.

ЕСЕЈИ: Анђелић 2.

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Дејановић И.

КАЗНА: Анђелић, Дејановић И.

ЖУТИ КАРТОН: Милићевић (27`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.