БЕЗ НОВИХ ИЗНЕНАЂЕЊА НА МОНДИЈАЛУ

ДЕТАЉ СА МЕЧА ШКОТСКА - САД. ФОТО: Getty Images
ДЕТАЉ СА МЕЧА ШКОТСКА - САД. ФОТО: Getty Images

Осмог такмичарског дана Мондијала у Енглеској није било изненађења које су умало остварили Американци. Аустралија је у Бирмингему на Вила парку очекивано убедљиво победила Уругвај 65:3 (31:3). Ирци су на Вемблију савладали Румунију 44:10 (18:3), док је Шкотска у Лидсу на крају сусрета ипак била боља од Сједињених Америчких Држава 39:16 које су водиле на полувремену (6:13)

Валабиси су на Вила парку остварили најубедљивију победу у досадашњем току Светског купа у Енглеској. Против репрезентације коју већином чине аматери и у чијим редовима има свега пет професионалаца, Аустралијанци су укњижили 11 есеја а чак тројица играча су два пута положили иза гол линије Уругваја. То су били Шон Мек Махун, Бен Мек Каламан и Дру Мичел.

Наше источне комшије се нису обрукале ни у окршају са две године за редом шампиона Првенства шест нација. Против Ираца нису имали ништа да изгубе сем поноса, али Румуни су показали зубе и извукли часних 44:10. Једени есеј за Румунију је постигао ветеран Овидиу Тонита који је трансформисао Флоријан Влајку. У првом полувремену семафор је покренуо Вали Калафетуану из казненог ударца.

Рагбисти Сједињених Америчких Држава умало су направили потрес на Мондијалу који би био приближан тријумфу Јапана против Јужне Африке. Водили су на полувремену 13:6 есејем Титија Ламосителелеа, претварањем и и са две казне Еј Џеја Мак Џинтија док је Шкоте у трци држали Стјуарт Хог и Фин Расел са по једним казненим ударцем.

После првих 40 минута била је извесна победа САД против фаворизованих Шкота, међутим, Брђани су дозволили изненађење. У другом полувремену су потпуно променили причу, стрпали пет есеја противнику за бонус бод и завршили сусрет тријумфом  39:16.

РЕЗУЛТАТИ ЧЕТВРТОГ ДАНА, ДРУГОГ КОЛА СВЕТСКОГ КУПА

АУСТРАЛИЈА – УРУГВАЈ 65:3 (31:3)

ИРСКА – РУМУНИЈА 44:10 (18:3)

ШКОТСКА – САД 39:16 (6:13)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.