БЕНЏИ И ЗВАНИЧНО НАПУСТИО РАГБИ ЛИГУ, ПОТПИСАО ЗА ПЛАВЦЕ

БЕНЏИ У ДРЕСУ БЛУЗСА
БЕНЏИ МАРШАЛ У ДРЕСУ БЛУЗСА

Највећа звезда аустралијске рагби лиге НРЛ, самиим тим и света напустио је код игре са 13 играча на терену и пребацио се у рагби унију. Бенџи Маршал потписао је двогодишњи у говор са Блузсима чиме ће бити на располагању селектору Ол блекса Стиву Хенсону али и Гордону Тенџинсу за рагби седам тим Новог Зеланда који је већ виђен као освајач златне медаље на Олимпијским играма у Рију 2016.

Тиме су одбачене све шпекулације да би један од најкреативнијих играча данашањице могао бити у тиму Кивија који ће на јесен у Великој Британији на Светском првенству у рагбију 13 бранити титулу освојену пре четири године. Инетерсантно је да су већ увелико осванули плакати и билборди који промовишу Мондијал по Енглеској са Бенџијевим ликом што је сада, по свену судећи, пропала инвестиција.

ОН СИГУРНО НЕЋЕ БИТИ УЧЕСНИК РАГБИ 13 МОНДИЈАЛА: Беџи Маршал и спорни билборд у позадини
ОН СИГУРНО НЕЋЕ БИТИ УЧЕСНИК РАГБИ 13 МОНДИЈАЛА: Бенџи Маршал и спорни билборд у позадини

Бенџи Маршал је 11 година био веран Вест Тајгерсима у НРЛ са којима је 2005. освојио титулу у најјачем рагби лига такмичењну на планети. Три године касније као капитен је предводио је Новозеланђане на Светском првенству у Аустралији до наслова шампиона света и са Кивијима је освојио рагби лига Куп четири нације 2010. Био је најплаћенији играч НРЛ али ове сезоне је било приметно његово незадовољство у Тигровима.

Последњих недеља свима је било јасно да ће напустити западни Сиднеј и преселити се, односно после 13 година одсуства, вратити се у Окланд. Једина непознаница је на којој ће позицији следеће сезоне играти. Главни стратег Плаваца Сер Џон Кирвајн је рекао да играч калибра попут Беџијевог може бити користан на сваком месту у дијагонали али да ће прво покушати на аријеру и да га види и на отварачу и на центру.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.