БИТКА ПОБЕДНИКА И ЗАГРЕБА ЗА МЕСТО У ФИНАЛУ

ДЕТАЉ С ЈДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ МЕЧЕВА ПОБЕДНИКА И ЗАГРЕБА. ФОТО: Берислав Рожман.
ДЕТАЉ С ЈДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ МЕЧЕВА ПОБЕДНИКА И ЗАГРЕБА. ФОТО: Берислав Рожман.

Први финалиста Балканско – дунавског првенства после јучерашњег окршаја у Сплиту је познат. Ко ће се придружти Нади у мечу за титулу шампиона региона знаће се после данашњег меча у којем ће Победнк од 15 сати на игралишту Фудбалског клуба Жарково поделити мегдан са рагбистима Загреба. Поред места у финалу бољи из двобоја из београдског предграђа имаће предност домаћег терена у утакмици за пехар.

Победник и Загреб и пре три године су укрстили копља у полуфиналу „Балканике“. У сезони 2008/2009 играла су се две утакмице за пролаз даље а момци из Београда из оба сусрета су изашла су у стилу имена клуба. Екипе су се састајале и после поменутог двомеча али Загреб ни из једне званичне утакмице није однео цео плен.

Ипак, момци из хрватске престолнице не иду у Београд с белом заставом. У тиму зрачи оптимизам који не желе да сакрију:

Поштујемо противника. Резултати из претходног периода су на њиховој страни али не стидимо се рећи да идемо у намери да остваримо победу. У припремин утакмицама имали смо добар учинак који је настављен и у четвртфиналу против Челика из Зенице. Одлазимо да се такмичимо, да играмо па нека бољи победи – рекао је Лука Марин главни стратег Загреба пред пут у Београд.

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ МЕЧЕВА ПОБЕДНИКА И ЗАГРЕБА: првотимац Победника Владимир Радуловић у продору против Загребчана.  ФОТО: Берислав Рожман.
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ МЕЧЕВА ПОБЕДНИКА И ЗАГРЕБА: првотимац Победника Владимир Радуловић у продору против Загребчана. ФОТО: Берислав Рожман.

Шампиони Србије који су три кола пред крај домаћег првенства одбранили титулу решени су да поново играју меч за трофеј. То се могло закључити из коментара капитена Победника Миладина Живанова на епитет фаворита пред меч са Загребом који им је пришивен на званичкој страници вицешампиона Хрватске:

Практично смо увек и били фаворити пред мечеве са Загребом али далеко од тога да смо их лако решавали у своју корист. Истина је да у званичним дуелима с њима за сада не знамо за пораз али те утакмице су готово увек, до самог краја, биле неизвесни, самим тим и веома занимљиве. Убеђен сам да ће тако бити и овај пут.

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ МЕЧЕВА ПОБЕДНИКА И ЗАГРЕБА: Иван Пирковић у акцији против Загребчана.  ФОТО: Берислав Рожман.
ДЕТАЉ С ЈДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ МЕЧЕВА ПОБЕДНИКА И ЗАГРЕБА: Иван Пирковић у акцији против Загребчана. ФОТО: Берислав Рожман.

На питање да ли играчи Победника осећају додатни притисак обзиром да се пред обе екипе вољом жреба пружа могућнос да у случају данашње победе буду домаћини финала, самим тим и да пред својом публиком освоје једини тофеј који недостаје у клубским витринама, центар репрезентације Србије је одговорио:

Умемо да се носимо с тим бременом. Оно што је битно је да се посветимо сами себи. Да се окренемо сопственој игри, други нас не интересују. Ако успоставимо наш ритам на терену навијачи Победника немају разлога за бригу. Играће се финале у Београду – поручио је Миладин Живанов.

Из изјава које стижу из оба табора, види се да ривали уважавају противника али и да ће ако треба погинути на игралишту не би ли се домогли меча за наслов првака Балканско – дунавског првенства. Утакмица ће се одиграти као и све остале у којима је Победник ове полусезоне био домаћин. Терен Фудбалског клуба Жарково у истоименом београдском предграђу , тачније у Водовосдкој улици даће другог финалисту Балканско – дунавског првенства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.