БЛУЗСИ НАДИГРАЛИ ХАЈЛЕНДЕРСЕ У ДЕРБИЈУ СУПЕР РАГБИ ПАЦИФИКА

ДЕТАЉ СА МЕЧА У ОКЛАНДУ: крило Плаваца Марк Телеа у продору против Хајлендерса. ФОТО: Getty Images
ДЕТАЉ СА МЕЧА У ОКЛАНДУ: крило Плаваца Марк Телеа у продору против Хајлендерса. ФОТО: Getty Images

У веома тврдој и неизвесној утакмици одиграној на терену стадиона Иден Парк у Окланду, Блузси су однели победу 16:9 (16:6) у дербију против Хајлендерса који је отворио последње, 15. колсу Супер Рагби Пацифика, чиме су са нова четири бода осигурали треће место у лигашком делу такмичења пред разигравање.

Колика се борба водила на највећем спортскоом здању у највећем граду Новог Зеланда најбоље сведочичињеница да је у наставку дерби сусрета постигнуто свега три поена у односу на 22 из првог полувремена.

Изненађујуће, гости су повели већ у другом минуту утакмице из прецизног казненог ударца Сема Гилберта.

Блузси у дошли до изјдначења на исти начин у осмом минуту после казне Харија Пламера. Претходно су одлучили да из казне играју што им није донело жељени исход па су се определили за сигурнију варијанту, односно три поена из казне.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА ИДЕН ПАРКА У ОКЛАНДУ: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА ИДЕН ПАРКА У ОКЛАНДУ: Јован Бајић

Други центар Хајлендерса Сем Гилберт поново је довео своју екипу у вођство на сличан начин, одмах после почетног ударца на шта је Хари Пламер узвратио истом мером за поравнање.

Плавцима је требало готово пола сата да отворе Брђане.

Истини за вољу, јесу то урадили раније али се на успореном и поновљеном снимку видело да је лопта испала у напред Рикију Рићителију приликом полагања. Сасвим оправдано судија у ТВ студију Шејн Мек Дермот је поништио есеј талонеру Блузса.

После доста муке, у неколко фаза у којма се поново истакао млади Антон Сегнар, додавање из рака покупио је Патрик Туипулоту који је пробио одбрану гостију и положио. Хари Планер је био сигуран за додатна два поена полсе поентирања играча друге линије скрама.

Последњу реч у првом полувремену имао је први центар Блузса. Са преко 50 метара Хари Пламер је биомпрецизан из казненог ударца за 16:6.

У наставку су домаћи имали инцијативу али нису успели у поене да је претворе захваљујући грчевитој одбрани Хајлендерса.

У 59. минуту после неколико обарања скрама, гавни судија меча Бен О` Кифи је изгубио стрпљење и показао Џермејну Ејнслију жути картон. Врло занимљиво, већ у следећем скраму, Бен О` Кифи је свирао казну против Плаваца због обарања мелеа.

Коначно је бедем Брђана поново био пробијен када је Марк Телеа постигао есеј али је и ово полагање судија у ТВ студију Шејн Мек Дермот поништио јер је Скот Грегори избацио у аут Харија Пламра пре него што је први центар Блузса успео да се ослободи лопте.

И на другој страни је Шејн Мек Дермот понишио есеј. После дугачког додавања, видело се на поновљеном снимку да је лопта од играча Хајлендерса отишла у напред пре него што су је положили иза гол линије Блузса.

Гости су се приближили мудро казном Плавцима још једним прецизним шутем Сема Гилберта из казне два минута до краја сусрета чием су оберили макар бонус бод за пораз од седам и мање поена разлике.

БЛУЗС – ХУРИКЕЈНС 16:9 (16:6)

Стадион Иден Парк у Окланду

Гледалаца: 15000

Главни судија: Бен О` Кифи

Помоћници: Стју Куран, Џексон Хеншоу

Судија у ТВ студију: Шејн Мек Дермот

БЛУЗС: Офа Ту` угафаси, Рики Рићители, Непо Лаулала, Патрик Туипулоту, Џејмс Такер, Том Робинсон, Антон Сегнер, Далтон Папали` и, Финли Кристи, Стивен Перофета, Кејлеб Кларк, Хари Пламер, Реико Иоане, Март Телеа, Зарн Саливен

Курт Еклунд, Џордан Лај, Марсел Рената, Роб Раш, Акира Иоане, Сем Нок, Роџер Туиваса Шек, Еј Џеј Лам

ЕСЕЈИ: Патрик Туипулоту (29`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Хари Пламер (30`)

КАЗНЕ: Хари Пламтри (8`, 25, 40`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ХАЈЛЕНДЕРС: Итан Де Грут, Ендру Макалио, Џермејн Ејнсли, Пари Пари Паркинсон, Макс Хикс, Шенон Фризел, Били Хармон, Хју Рентон, Ерон Смит, Фреди Брнс, Сем Гилберт, Мет Фаанга, Скот Грегори, Мајкл Хант

Рис Маршал, Данијел Леинарт Браун, Саула Ма` у, Марио Микаеле Ту` у, Шон Вити, Фолау Факатава, Конор Гарден Бачоп, Фетули Паеа

ЕСЕЈИ:

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:

КАЗНЕ: Сем Гилберт (2`, 9`, 78`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.