БРУКА БУЛСА У КЕЈП ТАУНУ

ПОНИЗИЛИ РИВАЛА: Ринхард Елстад пробија редове Блу Булса.
ПОНИЗИЛИ РИВАЛА: Ринхард Елстад пробија редове Блу Булса.

Прву победу у новој, поново реформисаној сезони Кари купа протеклог викенда остварили су Грикуси у оквиру четвртог кола јужнафричког првенства на гостовању Лајонсима у Јоханезбургу победивши их 42:32 (28:18). Међутим, поменута сензација није ништа у поређењу с оном из Кејп Тауна где је Вестерн Провинс понизио Блу Булсе разбивши их на стадиону Њулендс 42:6 (17:6).

Није претеривање када кажемо да су Провинцијлци понизили и разбили Булсе јер се бутквално то и десило. Обе екипе су биле без најбољих играча који имају обавезе према репрезентацији Јужне Африке у Купу четири нације. Ни једној судија није показао црвени или жути картон што упућује да су биле изједначене, једноствано, Вестерн Провинс је био много бољи и заслужено остварио убедљиву победу.

Новонасталу ситуацију најбоље су искористили Натал Шаркси који су се учврстили на првом месту табеле. Захваљујући исходима осталих мечева али ипак највише сопственим доприносом који се осликао у победи 34:32 (6:21) против Фри Стејт Читаса јер су успели да надокнаде заостатак и од 16 посена из средине другог полувремена, екипа из Дурбана је поново на водећој позицији.

РЕЗУЛТАТИ ЧЕТВРТОГ КОЛА КАРИ КУПА

ЛАЈОНС – ГРИКУС 32:42 (18:28)

НАТАЛ ШАРКС – ФРИ СТЕЈТ ЧИТАС 34:32 (6:21)

ВЕСТЕРН ПРОВИНС – БЛУ БУЛС 42:6 (17:6)

ТАБЕЛА КАРИ КУПА ПОСЛЕ ЧЕТВРТОГ КОЛА

[table “45” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.