ВАЛАБИСИ И ОЛ БЛЕКСИ ОДЛУЧУЈУ У ШАМПИОНУ ЈУЖНЕ ХЕМИСФЕРЕ

СПРЕМНИ ЗА ИЗАЗОВ: Кивији изводе Хаку пред Озијима
СПРЕМНИ ЗА ИЗАЗОВ: Кивији изводе Хаку пред Озијима

Сусрет два великана међународног рагбија, који ће се одиграти на Олимпијском стадиону у Сиднеју, одлучиће да ли ће Аустралија преузети од Новог Зеланда титулу шампиона Првенства четири нације или ће Ол блекси четврту годину за редом одбранити трофеј. Последња утакмица, последњег, трећег кола такмичења репрезентативне елите јужне хемисфере у Дурбану између Јужне Африке и Аргентине даће одговор ко ће завршити последњи у 2015.

Аустралија и Нови Зеланд до сада су се састали 152 пута. Момци у црном су славили у 104 меча, домаћини данашње утакмице тријумфовали у 41. сусрету док их је седам завршено без победника.

Меч у Сиднеју је по многоме чему значајан. Традиционално се игра за Бледилсоу куп и од посебне је важности за Ол блексе од који ће их неколицина одиграти последњу утакмицу против старог ривала на његовом тлу, и једну од последњих за Нови Зеланд док ће Нехе Милнер Скуред одиграти прву, и то као стартер.

ЛЕГЕНДЕ: Ричи Мек Коув и Данијел Картер (десно)
ЛЕГЕНДЕ: Ричи Мек Коув и Данијел Картер (десно)

Капитен светских шампиона и бранилаца титуле у Првенству четири нације Ричард Хју Мек Коув ће представљати своју земљу 141. пут и тиме изједначити рекорд по броју одиграних утакмица на међународном нивоу који држи легенда Ирске Брајан О` Дрискол. Интересантно је да је Ричи од досадашњих 140 мечева изгубио свега 14, тачно десет процената.

Још једна легенда новозеландског и светског рагбија последњи пут ће у државном дресу заиграти у Аустралији. Данијел Картер, ако не најбољи отварач свих времена, је свега девет поена од 1.500 на интернационалној сцени чиме би додатно појачао сопствени рекорд. Ол блекси су их у победи против Јужне Африке пре две недеље постигли 27 и сада стоје на укупној цифри од 14.012 поена од којих је Данијел Картер сам укњижио десет посто, довољно говори о каквом је играчу реч.

Спрингбокси и Пумаси ће на стадиону Кингс парк играти за част и понос обзиром да су далеко од шампионске трке. Дуели две селекције увек обилују бруталним контактима и нема сумње да ће тако бити и овај пут. Аргентина до сада још ни једном није успела да победи Јужну Африку, мале су шансе да ће то урадити вечерас.

ПАРОВИ ПОСЛЕДЊЕГ, ТРЕЋЕГ КОЛА ПРВЕНСТВА ЧЕТИРИ НАЦИЈЕ

АУСТРАЛИЈА – НОВИ ЗЕЛАНД, Сиднеј

ЈУЖНА АФРИКА – АРГЕНТИНА, Дурбан

ТАБЕЛА ПРВЕНСТВА ЧЕТИРИ НАЦИЈЕ ПРЕД ПОСЛЕДЊЕ КОЛО

[table “46” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.