ВАЛАБИСИ И ОЛ БЛЕКСИ ОТВАРАЈУ КУП, ОД ОВЕ ГОДИНЕ, ЧЕТИРИ НАЦИЈЕ

ТРОЈЕН НАМЕЊЕН ОСВАЈАЧУ РАГБИ ПРВЕНСТВА (ми ћемо га звати КУп 4 нације).
ТРОЈЕН НАМЕЊЕН ОСВАЈАЧУ РАГБИ ПРВЕНСТВА (ми ћемо га звати КУп 4 нације).

Многи љубитељи рагбија с нестрпљењем очекују сутрашњи дан ако ни због чега другог онда барем због две чињенице. Прва је да утакмицом у Сиднеју између Аустралије и Новог Зеланда почиње такмичење најјачих репрезентација јужне хемисфере, самим тим и света а друга је да се елитном турниру ове године прикључује Аргентина која гостује Јужној Африци у Кејп Тауну.

ОТВАРАЈУ КУП 4 НАЦИЈЕ: Валабиси и Ол блекси.
ОТВАРАЈУ КУП 4 НАЦИЈЕ: Валабиси и Ол блекси.

За прву утакмицу може се констатовати да је сам крем врхунског рагбија. У највећем граду земље кенгура састаће се прошлогодишњи освајачи сада већ бившег Купа три нације и светски шампиони. Аустралију су многи већ отписали због многих разлога а највећи је недостатак квалитетних играча скрама. Играч друге линије мелеа и капитен Џејмс Хорвил је повређен а изостанак Квејда Купера који је био кључна карика у лацу прошлосезонског успеха и незадоваљавајуће игре момака у дијагонали су наставак тужне приче Робија Динса главног стратега Валабиса .

Нови Зеланд је фаворит и пред овај турнинр. Ол блекси су од до сада одиграних 16 сезона десет завршили као шампиони док су Аустралија и Јужна Африка морале да се задовоље са по три.

ДЕБИТУЈУ: Пумаси.
ДЕБИТУЈУ: Пумаси.

Готово да нема особе на свету којој је јајаста лопта у срцу а да није с одушевљењем примила информацију 2007. да ће се Аргентина придружити најјачима од ове године. Од тада па до данас Пумаси су на Мондијалу у Француској били трећи а на прошлом стигли до четвртфинала где ипак нису моглу да прођу незаустављиве домаћине. Деценијама највољи играчи Аргентине играју најјачим лигама света а колико су дорасли изазову показаће сутра у другој утакмици Рагби првенства како је званично име турниру.

Противник ће им бити Јужна Африка о којој се све зна. Пред Пумасима ће Спрингбокси бити велики изазов и шта год да ураде сутра сигурно неће разочарати без обзира на коначан исход меча на стадиону Њулендс у Кејп Тауну. Међутим, не треба бити у шоку ни ако изабраници Сантјага Пелана изненаде Супер рагби сезоном изморене пулене Хајнеке Мејера.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.