ВАЛАБИСИ У ЗАВРШНИЦИ УСПЕЛИ ДА ИЗВУКУ ПОБЕДУ ПРОТИВ ПУМАСА

ИЗБЕГЛИ ПОРАЗ: Играч друге линије мелеа Аустралије Кејн Дагалас у продору против Пумаса
ИЗБЕГЛИ ПОРАЗ: Играч друге линије мелеа Аустралије Кејн Дагалас у продору против Пумаса

Аргентина је још једном показала и доказала да јој је место међу најјачим репрезентацијама јужне хемисфере али као и у мечу с Ол блксима пре недељу дана, данас против Валабиса нису успели да сачувају предност која је двадесетак минута до краја сусрета износила 13 поена. Аустралија је у последњој четвртини утакмице на стадиону Робина у Гоулден Коусту успела да наметне свој ритам Пумасима и извуче победу 23:19 (3:6).

Прво полувреме је без обзира што је посед лопте и територија била на страни Валабиса, припало Пумасима који су успели да га реше у своју корист 6:3 са два успешна казнена ударца Хуана Мартина Хернандеза. Домаћини су имали две промашене казне које је Берик Барнс пропустио да претвори у поене.

ПРОПУСТИО ШАНСУ: Радике Само обара Хуана Мануела Легиземона.
ПРОПУСТИО ШАНСУ: Радике Само обара Хуана Мануела Легиземона.

Два пута је Аустралија успела и да се пробије до есеј простора гостију али су Аргентинци у првој ситуацији спречили капитена на овом мечу Нејтана Шарпа да положи лопту иза гол линије док је у другој Радикеу Самоу испала унапред у есеју.

Почетком другог полувремена Јужноамериканци су реализовали своје шансе. Томас Леонарди који је који трен раније заменио повређеног крилног треће линије мелеа Хуана Мануела Легиземона, изблокирао је шут Квејда Купера ухватио лопту у есеј простору у положио је. Хуан Мартин Хернандез је промашио трансформацију.

ДЕТАЉ С ДУЕЛА СА ЗЛАТНЕ ОБАЛЕ: Сантјаго Фернандез пролази Пета Мек Кејба.
ДЕТАЉ С ДУЕЛА СА ЗЛАТНЕ ОБАЛЕ: Сантјаго Фернандез пролази Пета Мек Кејба.

Готово у следећем нападу Аргентинци су шокирали публику на трибинама стадиона Робина али и оне поред телевизијских пријемника. Хуан Мартин Хернандез је направио добар продор, проследио лопту на десну страну где ју је прихавтио Хуан Имхоф и фантастично прошао по аут линији избацивши кораком у страну Дигбиа Иоане. Приликом пада оф лоудом је погодио Хуана Фариаса Кабеља који је пао у есеј Аустралије.

Хернандез ни ову трансформацију није успео успешно да изведе али јесте казну нешто касније чиме су Пумаси стекли вођство 19:6 нешто више од двадесет минута до краја меча и чинило се да су на прагу прве, историјске победе у дебитантској сезони међу најјачим селекцијама света.

Међутим, Аустралија је у наставку меча укњижила 17 поена не дозволивши ривалу да поново покрене семафор.

ИСКОРИСТИО ПРИЛИКУ: Дигби Иоане пролази Хуана Мартина Хернандеза пред полагање.
ИСКОРИСТИО ПРИЛИКУ: Дигби Иоане пролази Хуана Мартина Хернандеза пред полагање.

С пар фаза приближили су се стативама Аргентине. Пет Мек Кејб је у пуном трку натрчао на пас и с пет метара пробио одбрану и положио. Берик Барнс је био сигуран за додатна два поена. Десет минута касније и Дигби Иоане је искористио своју прилику. Створио му је Ник Фипс пролазом између три противника. Пас демија крило Редса је покупило, ослободило се Хуана Мартина Хернандеза и постигло други есеј за домаћине који је омогућило претварање Берику Барнсу чиме је универзалац у дијагонали довео домаћине у вођство, први пут на мечу.

Победу Аустралији оверио је Куртли Бил прецизнним шутем из казне са преко 40 метара искоса са десне стране за коначних 23:19. Бонус бод Аргентини за пораз мањи од седам поена ралике биће слаба утеха обзиром колику су предност прокоцкали али мораће њиме да се задовоље.

АУСТРАЛИЈА – АРГЕНТИНА 23:19 (3:6).

Стадион Робина у Гоулден Коусту.

Гледалаца: 25.000.

Главни судија: Вејн Барнс (Енглеска).

Помоћници: Најџел Овенс (Велс), Глен Џексон (Нови Зеланд).

Судија у ТВ студију: Мет Гудард (Аустралија).

АУСТРАЛИЈА: Бен Робинсон, Татафу Полота Нау, Бен Александер, Кејн Даглас, Нејтан Шарп, Дејв Денис, Мајкл Хупер, Радике Само, Ник Фипс, Квејд Купер, Дигби Иоане, Пет Мек Кејб, Адам Ешли Купер, Дом Шиперли, Берик Барнс.

Саиа Фаингаа, Џејмс Слипер, Скот Хигинботом, Лиам Гил, Брет Шенан, Ентони Фаингаа, Куртли Бил.

ЕСЕЈИ: Пет Мек Кејб (60`), Дигби Иоане (68`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Берик Барнс (61`, 69`).

КАЗНЕ: Берик Барнс (26`, 49`). Куртли Бил (79`).

ЖУТИ КАРТОН: Пет Мек Кејб (13`).

АРГЕНТИНА: Родриго Ронсеро, Еузебио Гуиназу, Хуан Фигаљо, Мануел Карица, Патриси Албасете, Хулио Фариас Кабељо, Хуан Мануел Легиземон, Хуан Мартин Фернандез Лобе, Мартин Ландахо, Хуан Мартин Хернандез, Хорацио Агиља, Сантјаго Фернандез, Марсело Бош, Гонзало Камачо, Лукас Гонзалес Аморосино.

Аугустин Креви, Хуан Пабло Орландини, Леонардо Сенаторе, Томас Леонарди, Николас Вергаљо, Мартин Родригез Гуручаге, Хуан Имхоф.

ЕСЕЈИ: Томас Леонарди (50`), Хулио Фариас Кабељо (52`).

КАЗНЕ: Хуан Мартин Хернандер (3`, 29`, 57`).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.