ВАРАТАСИ РАЗБИЛИ РЕДСЕ У ДЕРБИЈУ АУСТРАЛИЈСКЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ СУПЕР РАГБИЈА

УМАЛО ПОНОВО ХЕТ ТРИК МАЈСТОР: Израел Фолау стрелац два есеја
УМАЛО ПОНОВО ХЕТ ТРИК МАЈСТОР: Израел Фолау стрелац два есеја

Веома добром игром приказаном на терену Олимпијског стадиона у Сиднеју, Варатаси су лако средили љутеривале из Квинсленда тријумфовавши 32:5 (19:5) против Редса у дербију Аустралиојске конференције у оквиру трећег кола Супер рагбија. да не би поново остварио хет трик као против Вестерн Форса протекле недеље, Мајкл Чекај је извео из игре израела Фолауа који је два пута положио, зарадио жути картон али ипак на крају сусрета заслужио епитет играча утакмице.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ СИДНЕЈА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ СИДНЕЈА: Јован Бајић

Одличном Израелу Фолауу је требало свега три минута игре да постигне први есеј и отвори Редсе. Аријер екипе Новог Јужног Велса базиране у Сиднеју, је још једном положио у 26. минуту али је морао и на клупу за кажњене пред само одлазак на одмор јер је направивши казну спречио црвендаће да постигну поене.

Међутим, рагбисти из Квинсленда ипак јесу пентирали у последњем минуту полувремена преко Лачи Трнер који је постигао први и једини есеј на сусрету за госте из Бризбејна.

Без обзира што су Варатаси били без Израела, постигли су есеј и са играчем мање што само указује колико су доминантни на мечу. Казну је на десетак метара од гол линије извео Куртли Бил и прошао кроз и онако шупаљ одбрамбени зид Редса и поентирао.

Не само да су остварили највећу победу против Редса у историји Супер рагбија него су изабраници Мајкла Чекаја вратили трофеј Бил Темпелтон који се игра у своје витрине.

ВАРАТАС – РЕДС 32:5 (19:5)

Олимпијски стадион у Сиднеју

Гледалаца:

Главни судија: Глен Џексон (Нови Зеланд)

Помоћници: Џејмс Лики (Аустралија), Вил Хаусон (Аустралија)

Судија у ТВ студију: Питер Маршал (Аустралија)

ВАРАТАС: Бен Робинсон, Татафу Полота Нау, Педи Рајан, Жак Потхита, Кејн Даглас, Стивен Хоилс, Мајкл Хупер, Вајклиф Палу, Ник Фипс, Бернар Фоли, Питер Бетхам, Куртли Бил, Адам Ешли Купер, Алофа Алофа, Израел Фолау

Тола Лату, Џереми Тисли, Секопе Кепу, Бил Скелтон, Пет Мек Кучеон, Брендон Мек Кибин, Роб Хорн, Мет Керед

ЕСЕЈИ: Израел Фолау (3`, 26`), Питер Бетхам (34`), Куртли Бил (47`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Бернард Фоли (27` 35`, 48`)

КАЗНЕ: Бернард Фоли (61`, 79`)

ЖУТИ КАРТОНИ: Израел Фолау (40`)

РЕДС: Џејмс Слипер, Саиа Фаинга` а, Крег Холмс, Роб Симонс, Џејмс Хорвил, Еди Кирк, Лиам Гил, Џејк Шац, Вил Гинија, Квејд Купер, Дом Шеперли, Мајк Харис, Бен Тапуаи, Лачи Трнер, Едиан Тоуа

Џејмс Хансон, Бен Дејли, Џоно Овен, Ед О` Дониху, Бау Робинсон, Ник Фризби, Ентони Фаинга` а

ЕСЕЈ: Лачи Трнер (40`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.