ГРИКУАСИ ИЗНЕНАДИЛИ, ШАРКСИ СРЕДИЛИ БУЛСЕ

ДИОН ФУРИЈЕ БЕЖИ ОДБРАНИ ГРИКУАСА
ДИОН ФУРИЈЕ БЕЖИ ОДБРАНИ ГРИКУАСА

Највеће изненађење другог дана првог кола и у опште старта јужноафричког Првенства приредили су Грикуаси на гостовању у Кејп Тауну ремизиравши 26:26 (16:16) са Вестерн Провинсом који се уврштава у круг фаворита за освајање Кари купа. У дербију који је био то али само на папиру Натал Шаркси су лако изашли на крај са Блу Булсима победивши их 35:16 (22:9) док су још убедњивији били Фри Стејт Читаси тријумфом 40:12 (35:5) против Леопардса.

Грикуаси готово током целог меча имал предност у односу на фаворизоване момке Вестерн Провинса који су први пут на сустеру повели тек у 69. минуту казном Герија Ван Асвегена. Ипак, за равноправну поделу бодова постарао се отварач гостију Монти Думонд на исти начин девет минута пред крај утакмице. Интересанто је да су оба креатора игре имали исти учинак са по 16 поена.

ДЕВЛАН ПОДГИТАР ПОКУШАВА ДА ПРОЂЕ ОДБРАНУ ШАРКСА
ДЕВЛАН ПОДГИТАР ПОКУШАВА ДА ПРОЂЕ ОДБРАНУ ШАРКСА

Шампон Јужне Африке лагано је надиграо Блу Булсе а у тиму Натал Шаркса бриљирао је Француз који је 2008. помогао екипи базираној у Дурбану да дође до титуле. Фредерик Мишелак који је ове године поново дошао из Тулуза у јато Ајкула постигао први есеј на мечу против тима којег су победили пре пре три године у финалу Кари купа а био је сигуран и за три трансформације и три казне.

Фри Стејт Читаси стрпали су шест есеја нејаким Леопардима који су некако успели да одговоре са два полагања али им је то било недовољно да избегну убедљив пораз 40:12.

РЕЗУЛТАТ И РАСПОРЕД УТАКМИЦА ПРВОГ КОЛА КАРИ КУПА

Јуче:

ГОЛДЕН ЛАЈОНС – ПУМАС 31:27 (16:17)

Данас:

ФРИ СТЕЈТ ЧИТАС – ЛЕОПАРДС 40:12 (35:5)

ВЕСТЕРН ПРОВИНС – ГРИКУАС 26:26 (16:16)

НАТАЛ ШАРКС – БЛУ БУЛС 35:16 (22:9)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.