ГРУЗИЈЦИ МЕРКАЈУ ПУМАСЕ

ДЕТАЉ СА МЕЧА ДВЕ СЕЛЕКЦИЈЕ НА ПРЕТХОДНОМ МОНДИЈАЛУ: Лелоси лове Пуму
ДЕТАЉ СА МЕЧА ДВЕ СЕЛЕКЦИЈЕ НА ПРЕТХОДНОМ МОНДИЈАЛУ: Лелоси лове Пуму

Једина утакмица другог дана, другог кола Светског купа одиграће се у оквиру групе Ц, у којој ће се на терену стадиона Кингсхолм у Глостеру састати Грузија и Аргентина. Лелоси ношени на крилима победе против Тонге надају се повољном исходу меча са Пумасима, који после прошлонедељног пораза од Новог Зеланда, не смеју да приуште себи још једна неуспех.

Грузија је земља од нешто више од 3 и по милиона становника и где је рагби одмах после фудбала најпопуларнији спорт зато и н треба чудити што су Грузијци на сваком мондијалу од 2003. одржаном у Аустралији. На свом првом учешћу, претрпели су сва четири пораза али зато су на сваком следећем забележили макар једну победу.

Ако се водимо тиме, што се тиче Светског купа у Енглеској, Лелоси су већ испунили бонус јер су у првом мечу победили Тонгу 17:10 али нема сумње да се синови земље која је међу првима увела хришћанство и остала Православна, неће задовољити само једном победом. Апетити расту. Међутим, данас ће у Глостеру имати озбиљнијег противника у виду Аргентине.

Пумаси су се храбро борили против Ол блекса у првој утакмици али је пораз од светских шампиона ипак био неизбежан. Још један не смеју да допусте јер би то практично значило опроштај од Мондијала после утакмица у групној фази.

Интересантно је да су Грузија и Аргентина и на Светском купу 2011. на Новом Зеланду такође били у истој групи. Пре готово четири године, тачније 2. октобра 2011. Пумаси су победили Лелосе 25:7 на Арени Манавату у Палмерстон Норту.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.