ДЕБАЛК СРБИЈЕ У СЛОВЕНИЈИ

ДОМИНИРАЛИ: Словенци у акцији. ФОТО: Рок Доленц
ДОМИНИРАЛИ: Словенци у акцији. ФОТО: Рок Доленц

Сениорска репрезентација Србије, неславно је започела такмичење у реформисаном Европском првенству. Своју прву утакмицу у групи југ, конференције 2, Орлови су одиграли протеклог викенда у Љубљани на стадиону Спортског парка Шишка где их је Словенија декласирала 74:13 (27:6).

Можда разлог, поред осталих, за катастрофалан пораз Србије лежи у чињеници да је тим домаћина сусрета био пун момака који именом потичу са Англо-саксонских простора.

Слектор Орлова, Мишел Миловић, пореклом Црногорац, некада Б репрезентативац Француске, који је кратко време био на челу и државног тима Црне Горе пре него што је преузео Србију, за утакмицу са Словенцима је позвао наше момке које играју у иностранству али ни то није помогло да се избегне понижење и један од највећих пораза у историји србског рагбија.

Остаје горак осећај после меча у којем су Орлови примили 11 есеја и успели да постигну само један преко Николе Арсића. Пре полагања првотимца Београдског рагби клуба црвена звезда, капитен Србије Борис Мартић је у првом полувремену био прецизан из две казне и као и из трансформације после полагања Арсића.

Управо у првој половини меча, тачније у првих 20 минута Орлови су се носили са Словенцима када је Борис Мартић из две казне успео да приближи репрезентацију ривалима са два шута. Ипак, до краја меча, практично један тим је играо рагби на терену стадиона Шишка у Љубљани, тим Словеније који је на крају славио са 74:13.

Србије је играла у саставу: Владимир Ђукић, Исток Тотић, Милан Радовић, Мирко Ранковић, Ђорђе Прерадојевић, Владо Радека, Милан Маринковић, Борис Мартић, Стефан Јерковић, Андрија Јанковић, Предраг Кеглић, Александар Ђорђевић, Никола Арсић, Никола Глишић, Игор Дејановић

Властимир Сретеновић, Бојан Лукић, Александар Ђорђевић, Лазар Радић, Марко Ристић, Урош Бабић, Алекса Шошић, Александар Андрић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.