ДЕРБИЈЕМ ЗАЧЕЉА ПОЧИЊЕ 12. КОЛО СУПЕР РАГБИЈА

УКРОЋЕН ЛАВ: детаљ једог од претходних дуела Блузса и Лајонса.
УКРОЋЕН ЛАВ: детаљ с једог од претходних дуела Блузса и Лајонса.

Утакмицом у Окланду између Блузса и Лајонса, екипа са дна табеле, сутра почиње 12. коло Супер рагбија. Поред сусрета у највећем граду Новог Зеланда биће веома интересантан и онај из Бризбејна где ће Редси, шампиони јужне хемисфере на терену стадиона Ленг парк укрстити копља са водећим тимом у генералном пласману Чифсима.

Плавци из Окланда се суочавају са најгором сезоном од како је формирано такмичење најбољих екипа Јужне Африке, Аустралије и Новог Зеланда где су са три титуле и још једним финалом најуспешнија франшиза после неприкосновених Крусеједерса. Сутра, обзиром да им у госте долазе нејаки Лајонси, пружа им се могућност да у случају евентуалне победе, коју нису забележили пуних седам кола, препусте последње место на табели екипи из Јоханезбурга.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ЧИФСА И РЕДСА: Ричард Кахуи у продору.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ЧИФСА И РЕДСА: Ричард Кахуи у продору.

Анализом досадашњег тока сезоне поставља се питање може ли неко победити захухтале Чифсе, што се није десило још од прве рунде и гостовања Хајлендерса у Хамилтону. Од тог сусрета Поглавице из региона Ваикато „деру“ све редом. Везали су осам победа у низу али у недељу ће се суочити можда са највећим изазовом до сада јер иду на ноге шампионима Супер рагбија.

Међутим, и Редсима не цветају руже ове године. Далеко су од прошлосезонске форме али приметно је побољшање у игри што најбоље могу да посведоче Крусејдерси који имали велике муке претходног викенда да савладају момке из Квинсленда. Да би били у прилици да одбране титулу освојену летос, односно да се пласирају у плеј оф, Црвендаћи морају да победе у пет од преосталих шест кола а прва препрека на том путу у недељу ће им бити одлични Чифси.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ЧИФСА И РЕДСА: Радике Само у продору.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ЧИФСА И РЕДСА: Радике Само у продору.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА 12. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Сутра:

БЛУЗС – ЛАЈОНС

ВАРАТАС – БУЛС

Субота, 12. мај:

ХАЈЛЕНДЕРС – ХУРИКЕЈНС

РЕБЕЛС – КРУСЕЈДЕРС

ШАРКС – ВЕСТЕРН ФОРС

СТОРМЕРС – ЧИТАС

Недеља, 13. мај:

РЕДС – ЧИФС

БРАМБИСИ су слободни у 12. колу

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПРЕД 12. КОЛО

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.