ДЕРБИ У ВЕЛИНГТОНУ ОТВАРА СЕДМО КОЛО СУПЕР РАГБИЈА

ДЕТАЉ СА ПРЕТХОДНОГ МЕЧА КРУСЕЈДЕРСА И ХУРИКЕЈНСА: Бен Лам у покушају додавања поред Кодија Тејлора
ДЕТАЉ СА ПРЕТХОДНОГ МЕЧА КРУСЕЈДЕРСА И ХУРИКЕЈНСА: Бен Лам у покушају додавања поред Кодија Тејлора

На терену Регионалног стадиона у Велингтону састаће се две екипе које су у досадашњем току сезоне показале највише, сакупиле највише бодова и са истим бројем истих деле прво место у Новозеландској конференцији, и само нелогичношћу система такмичњења не деле прво место у генералном пласману, чиме окршај Хурикејнса и Крусејдерса који отвара седму рунду Супер рагбија са правом носи епитет дербија кола.

Од протеклих пет сусрета ривала, последња три су припали Крсташима. Пре само нешто више од месец дана, тачније 22. фебруара, две франшизе су укрстиле копља у Крајстчрчу где су домаћини славили 38:22 и нема сумње да ће Хурикејнси на свом терену желети да се оправдају пред сопственом публиком једини пораз у сезони.

Крусејдерси ће такође покушати да се искупе за једини неуспех до сада после прошлонедељног гостовања у Сиднеју где су их надиграли Варатаси 20:12. Сада неће моћи да се ваде на некомплетност екипе јер им се у редове враћају Ол блекси Ричи Мо` унга и Скот Барет док ће капитен екипе и репрезентације Керијан Рид одиграти прву утакмицу у сезони.

Попут Крсташа и Урагани ће вратити у строј репрезентативце. Поново ће у стартној постави Хурикејнса бити  Нгани Лаумапер и Ти Џеј Перенара док ће Ваеа Фифита и Рики Рићители одиграти јубиларну 50. утакмицу у жуто – црној мајци.

Уздигнути прошлонедељним тријумфом против Крусејдерса чиме су прекинули низ новозеландске екипе од 19 везаних победа,  Варатаси не би требали да имају проблема у савладавању последње пласираних Санвулвса у другој утакмици првог дана седмог кола Супер рагбија.

Јесте да је представник Јапана у елити јужне хемисфере није показао довољно, због чега је протеклог петка донета одлука о искључењу Санвулвса из Супер рагбија од 2021. али је опште познато да је звер најопаснија када је рањена и раздражена. Сигурно је да ће момци из Земље излазећег Сунца дати све од себе не би ли доказали челницима такмичења да су направили грешку.

Блузси који су протекле недеље после више од две године остварили тријумф против једне новозеландске екипе, укостиће Стормерсе којима је у суботу мало недостајало да изненаде Хурикејнсе у Велингтону.

Биће интересантно видети у Бризбејну Квејда Купера и Вила Гинију у дресовима Ребелса из Мелбурна против Редса чије су боје годинама успешно бранили и водили их до титуле шампиона 2011.

Свакако ће бити интересантан јужноафрилки дерби у Дурбану на стадиону Кингс парк између Шаркса и Булса док се после недељу дана паузе у акцију враћају Хагуареси који ће у Буенас Аиресу угостити Чифсе.

ПАРОВИ СЕДМОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

ХУРИКЕЈНС – КРУСЕЈДЕРС

ВАРАТАС – САНВУЛВС

Сутра:

БЛУЗС – СТОРМЕРС

РЕДС – РЕБЕЛС

ШАРКС – БУЛС

ХАГУАРЕС – ЧИФС

У седмом колу слободни су: ЛАЈОНСИ, БРАМБИСИ и ХАЈЛЕНДЕРСИ

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПРЕД СЕДМО КОЛО

[table “28” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.